Gorilla Workout en Fitness: fit worden op de iPad voor weinig geld

Gorilla Workout en Fitness for iPad zijn twee apps waarmee je op de iPad fit kunt worden met sportoefeningen. Beide apps kosten weinig geld en bevatten veel oefeningen.

gorilla workoutJanuari: tijd om weer te gaan sporten! In de App Store zijn twee apps te vinden waarmee je dat nu relatief goedkoop kunt doen: Gorilla Workout en Fitness for iPad. Gorilla Workout werd door Apple gekozen als een van de beste gezondheid- en fitness-apps voor de iPad. Je kunt ermee gewicht verliezen, spieren opbouwen en meer energie kweken. Apparatuur heb je er niet voor nodig: er zijn meer dan 40 oefeningen die je zonder verdere voorbereidingen en zonder fitnessspullen kunt gaan doen. Een combinatie van cardio en krachttraining zorgt volgens de makers voor optimale resultaten in zo kort mogelijke tijd. Alle spiergroepen in je lichaam komen aan bod.

Bij het opstarten bepaal je aan de hand van het aantal push-ups dat je kunt doen in welk level je valt: 1, 2, 3 of 4. Het hoogste niveau is alleen geschikt voor mensen die al erg fit zijn en die moeiteloos 75 push-ups achter elkaar kunnen doen. In de oefeningen word je dan nog eens extra uitgedaagd, bijvoorbeeld push-ups met maar één arm. Bij elke oefening wordt uitgelegd welke spiergroep wordt getraind en hoe je de oefening moet uitvoeren, vaak met een video waarin de oefening wordt voorgedaan (door mensen, niet door gorilla’s).

Downloaden: Gorilla Workout (€1,59)

fitness-for-ipad

Fitness for iPad is een soortgelijke app, die momenteel voor half geld te krijgen is. Hier komen wel toestellen aan te pas, maar de app biedt zoveel oefeningen dat er altijd wel een paar bij zitten waar je meteen mee aan de slag kunt. Meer dan 700 oefeningen voor mannen en vrouwen en 50 yogapositie, voorzien van video en audio-instructies. Ook zitten er 40 kant-en-klare workoutroutines in, een database met mee dan 300.000 levensmiddelen en voedingswaarde van diverse producten. Fitness for iPad probeert namelijk zoveel mogelijk functies te bieden, met een calorieënteller, een ‘bodytracker’, een BMI-rekenhulp en een kalender om je trainingsschema te kunnen volgen. Je kunt ook zelf oefeningen toevoegen. Erg compleet dus en met de prijs van €0,79 (en een waardering van 4,5 sterren op basis van 207 beoordelingen) heb je weinig kans op een miskoop.

Downloaden: Fitness for iPad (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2012, 11:51
Categorie Sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.