Rank Your Pic: Nederlandse iPhone-app laat anderen meebeslissen via foto’s

Rank Your Pic is een Nederlandse sociale netwerk-app waarin je twee foto's uploadt en gebruikers laat kiezen tussen die twee.

Rank Your Pics iPhone keuzes maken appDe sneaker met een vinkje of drie strepen? Beginnen met Breaking Bad of Dexter? Zara of H&M? In Rank Your Pic zijn het keuzes die je zomaar aan andere gebruikers voorlegt. In de Nederlandse applicatie van ontwikkelaar Drukke Baasjes upload je twee foto’s en stemmen andere gebruikers door er op een van de twee te tikken. De applicatie gedraagt zich als een sociaal netwerk waarop je vrienden kan uitnodigen en kan volgen en reageert op Rank Your Pics van andere gebruikers.

Je hoeft maar een keer Instagram of een willekeurig ander sociaal fotonetwerkje te hebben gebruikt om de weg te vinden in Rank Your Pic. Er zijn drie tabbladen naast elkaar: de linker is een timeline voor de keuzes van je vrienden en andere gebruikers die je volgt. Het centrale tabblad is ter inspiratie en geschikt voor het vinden en volgen van onbekende gebruikers. Je ziet er een selectie van populaire Rank Your Pics onder elkaar. Je kan er net als bij vrienden op stemmen en er reacties onder achterlaten. Weet wel wat je stemt: met de knop ‘Voters’ kan iedereen zien wie op welke foto stemde. Je kan ze met de Follow-knop meteen volgen en dat is weer heel aardig. Zo kan je meteen de mode-experts die op je favoriete van twee jurkjes stemde, volgen om ze dichtbij te houden en hun vragen te beantwoorden.

Het derde tabblad leidt naar je profielpagina en daar is het aanvankelijk een kale bedoeling. Als je een beetje kwaliteit profielfoto wil, zal je die nog even zelf moeten uploaden. Je kan ook een korte bio over jezelf schrijven. Onderin beeld zie je een overzicht van eigen geüploade keuzes en in een balk tel je volgers, gevolgden en totaal aantal stemmen op andere keuzes. Daarbij ontbreekt helaas een pijltje zodat je snel ziet waarop je stemde. Een activiteitsfeed waardoor je ziet dat anderen op je reacties of berichten reageren, mist ook. Rank Your Pic heeft geen pushberichten.

Rank Your Pic iPhone Scarbir test Rank Your Pics welke jurk

Als de je applicatie binnenkomt, zie je meteen een scherm dat je uitnodigt tot aanmelden met een nieuw account, Twitter of Facebook. Wij kozen voor de laatste optie en daarbij valt op dat je daarna irritant wordt gevraagd om alsnog een mailadres in te voeren, als ook een gebruikersnaam. Rank Your Pic kan wel een update gebruiken waardoor de applicatie je wat vriendelijker ontvangt, en daarin mogen ook cosmetische updates worden meegenomen. De app is eigenlijk net niet mooi, met een wat fletse kleur groen en lompe knoppen voor delen naar Facebook en Twitter. Met de werking van de app is weinig mis, al liep hij wel eens vast in de testsessie. Ontwikkelaar Drukke baasjes mag zijn naam eer aan doen, want het idee van de app is leuk.

Downloaden: Rank Your Pic (gratis, iPhone 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2013, 13:19
Categorieën Nederlandse apps, Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.