iPhone 4 en App Store winnen Guinness World Records

De iPhone 4 en de App Store hebben prijzen gewonnen in de Gamer's Edition van Guinness World Records 2011. De iPhone 4 was het bestverkopende mobiele gamesysteem.

plants vs zombiesDe iPhone 4 en de App Store hebben beide een vermelding bij Guinness World Records behaald in het onderdeel Gamer’s Edition. De iPhone heeft het record als snelst verkopende mobiele gameconsole. De App Store kreeg een prijs voor de meest populaire applicatiemarkt. Bij de iPhone 4 keek men naar schattingen van de eerste verkoopdag. Er gingen op die dag z’n 1,5 miljoen toestellen over de toonbank.

Daarmee versloeg de iPhone 4 met gemak de Playstation Portable. Daarvan werden op de eerste dag namelijk maar 200.000 stuks verkocht. Niet alleen de iPod touch, maar ook de iPhone is dus een duidelijke factor om rekening mee te houden als gameconsole.

guinness gamers editionDe App Store viel maar liefst driemaal in de prijzen: als meest populaire applicatiemarkt, als grootste winkel met downloadbare games en als platform met de grootste line-up bij de lancering.

Daarnaast waren er enkele prijzen voor iOS-games: Angry Birds is de bestverkochte game: in 67 landen werd de klant 6,5 miljoen keer verkocht. Plants vs. Zombies was de snelst verkopende strategiegame voor iPhone en iPod touch: in negen dagen tijd werden er 300.000 stuks verkocht. Tap Tap Revenge van Tapulous (tegenwoordig onderdeel van Disney) is de meest populaire gameserie, met 15 miljoen downloads. Frotz kreeg erkenning als de eerste tekst-avonturengame voor de iPhone en Enigmo was de eerste physics-gebaseerde puzzelgame.

Meer info: Guinness World Records – Gamer’s Edition

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2011, 17:54
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.