App Gemist: Kerstrecepten, 3FM, Skitch en meer

In de laatste week van 2011, vlak voordat de App Store geen nieuwe apps en games meer toeliet, zijn er heel wat leuke applicaties bijgekomen voor de iPad. Microsoft Lync 2010 laat je bijvoorbeeld zakelijk chatten en met Adobe Echosign onderteken je documenten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AW HEADER Skitch iPad bewerkenDe laatste dag dat er nieuwe apps voor de iPad worden uitgebracht dit jaar, ligt achter ons. Vanaf vandaag geniet het reviewteam van Apple een kerstvakantie waardoor er geen nieuwe apps of updates ervan meer worden toegelaten tot de App Store. Met een totaal nieuwe applicatie van de Nederlandse radiozenders, Microsoft Lync 2010 en het tekenprogramma Skitch for Evernote komen we gelukkig wel even vooruit. Dit is het laatste weekoverzicht van nieuwe apps op iPadclub van 2011.

AW Fotopedia Wild Friends iPadFotopedia Wild Friends – Fotopedia heeft al een reeks mooie iPad-applicaties uitgebracht. Ze bevatten foto’s van verre bestemmingen, in een kwaliteit die zelden wordt geëvenaard. Nu hebben ze een nieuwe uitgave: Fotopedia Wild Friends. De app is gratis te downloaden op de iPad. Fotopedia Wild Friends richt zich op natuurliefhebbers, fotografen, gezinnen met kinderen en iedereen die graag de natuur ontdekt. Het bevat bijzondere foto’s van dolfijnen, poolvossen en andere dieren, gemaakt door 69 natuurfotografen.
Downloaden: Fotopedia Wild Friends (gratis)

AW Speurprent Lite iPadSpeurprent Lite – De Nederlandse applicatie Speurprent heeft een gratis te downloaden probeerversie gekregen in de vorm van Speurprent Lite. De prentenboek-applicatie biedt een klein gedeelte van de tekening en bijbehorende geluiden van de volledige versie, waarin je op zoek gaat naar personen of objecten op een plaat van 4 x 3 iPad-schermen groot. De uitsnede van de Lite-variant is 1,5 x 1,5 iPad-schermen groot, bevat geluiden en zoekopdrachten en toont een stukje boerderij en camping van de gehele prent.
Downloaden: Speurprent Lite (gratis)

AW 3FM iPad3FM – De actie in het Glazen Huis in Leiden, ofwel Serious Request, bekijken vanaf de iPad kan in de officiële applicatie van 3FM die zonet is verschenen voor de iPad. Het betreft een update van de iPhone-app die nu ook geschikt is gemaakt voor Apple’s tablet. De hoofdpagina heet 3FM Live en toont een livestream van 3FM, videofragmenten, de playlist van de laatst afgespeelde nummers en een live chat waarin je berichten in de 3FM chatbox kan zetten of kan Twitteren over de zender. Ook voor Radio 1, Radio 2, Radio 4, Radio 5 en Radio 6 zijn vergelijkbare nieuwe iPad-updates uitgebracht.
Downloaden: 3FM (gratis)

AW Cut the Rope Comic iPadCut the Rope: Comic – Je kon er op rekenen: na het succes van verschillende Cut the Rope-spellen en een eigen knuffellijn, kondigde ZeptoLab een speciale stripserie aan. Vandaag zijn de eerste delen in app-vorm verschenen. Cut the Rope: Comic is gratis in de App Store te downloaden voor de iPad en iPhone en laat je de eerste drie nummers en alle toekomstige nummers lezen. Het eerste hoofdstuk is gratis vanuit de app te lezen, maar voor de overige delen betaal je €1,59 per stuk.
Downloaden: Cut the Rope: Comic (gratis)

AW Kerstrecepten iPadKerstrecepten – Zijn de ingrediënten voor het kerstdiner van de Allerhande alweer lang en breed uitverkocht bij de supermarkt, of wil je iets anders en originelers? Uitgeverij Sanoma komt op de valreep voor de feestdagen met Kerstrecepten voor de iPad. De applicatie biedt 89 gerechten, deserts en voorafjes en legt daarnaast uit wat de regels van het tafelschikken zijn voor verschillende soorten diners.
Downloaden: Kerstrecepten (€2,39)

AW Jurassic Park the Game 2 iPadJurassic Park: The Game 2 – Het tweede hoofdstuk van Jurassic Park: The Game is voor de iPad verschenen. In ‘The Cavalry’ volg je Nima, Gerry en Jess terwijl ze hun reis door het bekende dinosauruspark voortzetten. De game maakt net als het vorige hoofdstuk gebruik van AirPlay Mirroring, waardoor je hem op een televisie met een Apple TV kunt spelen. De game is alleen op de iPad 2 te installeren. Net als vorige games van ontwikkelaar Telltale Games wordt Jurassic Park: The Game uitgegeven in verschillende hoofdstukken.
Downloaden: Jurassic Park: The Game 2 (€5,49)

AW Kayak iPad iPhone iPod touchKayak – De reisapplicatie Kayak heeft een update gekregen en is nu aangepast voor de iPad. Het gaat om een grote update, waardoor de app universeel wordt en een totaal nieuwe gebruikersinterface heeft gekregen. Het zoeken naar vluchten en hotels is makkelijker geworden met behulp van een vernieuwde kalenderfunctie. Ook zijn functies voor het plannen van trips toegevoegd. Kayak is een reiszoekmachine die honderden reissites wereldwijd analyseert om vluchten, hotels, huurauto’s en cruisevakanties te vinden. Het hiernaast afgebeelde Qbic Hotel is trouwens gewoon in Amsterdam te vinden.
Kayak (gratis)

AW Microsoft Lync 2010 iPhone iPod touchMicrosoft Lync 2010 – Even een berichtje sturen of een collega van de andere verdieping zijn opdracht al heeft afgerond. Aangeven dat je present bent bij de volgende vergadering. Of een audioconferentie voeren met de hele afdeling tegelijk. Het zijn mogelijkheden die het nieuw uitgekomen Microsoft Lync 2010 voor de iPad biedt. Onder de voorwaarde dat het bedrijf beschikt over een zakelijke Microsoft Lync Server 2010 of een Office 365/Lync 2010 licentie, kun je zo eenvoudig met collega’s communiceren.
Downloaden: Microsoft Lync 2010 (gratis)

AW Adobe Echosign iPhone iPod touch iPadAdobe Echosign – EchoSign is een bedrijf dat afgelopen zomer door Adobe werd overgenomen. Inmiddels heeft het geleid tot een iOS-app, die vanaf vannacht in de App Store te vinden is. Adobe Echosign is een app waarmee je documenten kunt ondertekenen met behulp van een eSignature. Je kunt ook de ondertekende documenten bekijken en beheren. Bovendien heb je keuze uit een handgeschreven handtekening (met een stylus) of een ingetikte eSignature waar je authenticatie voor hebt gekregen.
Downloaden: Adobe Echosign (gratis)

AW Skitch iPadSkitch – Notitie-gigant Evernote heeft met Skitch een nieuwe iPad-app uitgebracht, die het makkelijker moet maken om zonder woorden iets duidelijk te maken. Door met een paar simpele hulpmiddelen op een screenshot, foto of andere afbeelding te tekenen kun je duidelijk proberen te maken waar bijvoorbeeld een schilderij moet hangen of waar er iets bijzonders op een foto gebeurt.
Downloaden: Skitch (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 17:47
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.