iOS game-update: woordspel Scramble, Zerg Must Die en racegame Redline Rush

Zerg Must Die is een tower defense-game voor Starcraft-fans, Redline Rush een renspel met raceauto's en Scramble een nieuw woordspel.

GU WO Redline Rush iPad iPhone headerMag je een game waarin je zover mogelijk scheurt met een auto een renspel noemen? Voor de zekerheid noemen we Redline Rush maar een racegame in de kop van de iOS game-update van vandaag, maar het is een schemergebied waarin het spel zich begeeft. Zerg Must Die is daarnaast een tower defense-spel dat fans van strategiegame Starcraft moet bekoren en Mattel – van Barbie – heeft een woordspel voor de iPhone uitgebracht met een bekende naam: Scramble.

Scramble, woordspel, nu van Mattel

GU WO Scramble iPhone woordspel iPod touchAch, dan noem je je nieuwe woordspel toch gewoon Scramble als het uitkomt voor de iPhone en iPad? Profiteer je nog lekker mee op het spel dat Scramble With Friends heet en er al lange, lange tijd is voor het touchscreen. Niet een hele sjieke actie van uitgever Mattel, de fabrikant achter Barbie en Action Man. Het woordspel zelf is offline en online te spelen met twee personen en gratis te downloaden. Je kan het zien als Wordfeud met een beetje schaken erbij opgeteld. Dat wil zeggen: je begint in Scramble op je eigen gedeelte op het bord, en alleen daar mag je aanvankelijk woorden op leggen. Daarna breid je je uit naar het middengedeelte waarop letters tweemaal hun waarde hebben – en dan komt de grote invasie. Je ontvangt drie keer waarde voor je woorden als je in vijandelijk gebied verkeert en bonus ‘springletters’ helpen je daarbij om letters dwars over die van je tegenspeler heen te leggen om zelf woorden aan te leggen. Maargoed: die springletters zijn beperkt, dus je doet er goed aan zo’n compact mogelijk woordenveld te bouwen in je eigen gebied om het de tegenstander lastig te maken. Maar wil je dat? Want je wil zoveel mogelijk letters in het vijandige gebied leggen natuurlijk… een leuke, strategische variant op het zo oudbakken Scrabble. Helaas nog niet met Nederlands woordenboek.
Downloaden: Scramble (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Zerg Must Die: in de verdediging voor StarCraft

GU WO Zerg Must Die iPhoneStarcraft-fans, letten jullie op? De term Zerg komt niet voor niets voor in de titel van dit tower defense-spelletje: het is een hommage aan Starcraft van ontwikkelaar Blizzard. Het nieuwe verdedigingsspelletje voor de iPhone van ontwikkelaar Yongcheng Qi slachtoffert het aliënras Zerg en daar kan jij een flinke hand mee helpen door overal verdedigingstorens neer te zetten. Dat doe je natuurlijk op allerlei zo tactisch mogelijke plaatsen langs de route waarop de tegenstander marcheert, en door de toren met de juiste eigenschap op de juiste hoek te zetten. De ene toren schiet langzame raketten, de andere sneller spervuur, de ander vertraagt de troepen, een ander schuwt ook elektriciteit als wapen niet. Zerg Must Die is allerminst origineel. Je zou kunnen zeggen dat het meest spectaculaire aspect van het spel is dat je kan scrollen door de omgevingen en dat je level dus niet maar één scherm groot is, maar dat houdt ook niet over. Nee, Starcraft-fans, het komt op jullie waardeoordeel aan.
Downloaden: Zerg Must Die! (€2,69, universeel, iOS 4.1+)

https://www.youtube.com/watch?v=u-qdZXoNSzM

Trailer van de Dag: Redline Rush

GU WO Redline Rush race renspelRedline Rush heeft een belachelijke besturing. Voor een racegame. Maar het ís geen racegame. Verwonderlijk, niet? Want het heeft een auto waarmee je scheurt, politieblokkades waar je langs racet en andere auto’s op de baan die je óf moet passeren, of net zoals in de racegameserie Burnout opzij beukt. Maar Redline Rush is geen racegame dus. Het is een renspel als Temple Run. Maar dan met een auto. Je rijdt dus geen circuits, maar rijdt zo ver mogelijk over drie verschillende snelwegen in de Verenigde Staten en houdt dat het liefst zo lang mogelijk vol voor je highscorepogingen. Ondertussen spaar je munten zodat je verbeteringen voor je bolide kan kopen, en scoor je na een paar mooie ontwijkbewegingen power-ups om tegenstanders mee te beuken. Het is niet gek bijzonder, maar oogt lekker zonnig en zal alleen al vanwege de auto in de hoofdrol wel een gaatje in de markt van de vele 3D-renspellen vinden.
Downloaden: Redline Rush (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2013, 19:42
Categorie Games
Onderwerpen tower defense, woordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.