iOS game-update: Wild Racing, Hungry Piggy Donuts Mania en Epic Defense TD 2

Epic Defense TD 2 is een nieuwe uitdaging voor tower-defense fans, Hungry Piggy lijkt wel erg op Om Nom en hoe wild is Wild Racing?

GU DI Hungry Piggy headerOnder de pet blijven. Dat is het lot van van verreweg de meeste games op de iPhone en iPad. En dan niet eens perse omdat ze slecht zijn, maar gewoon omdat ze het niet voor elkaar krijgen het hoofd boven het maaiveld uit te steken in het gigantische aanbod. Het aardige van een dagelijkse gamerubriek is dat je de games die de spotlight misten de afgelopen dagen, alsnog onder de aandacht kan brengen. We voelen funracer Wild Racing aan de tand, Hungry Piggy lijkt wel heel erg op Om Nom met een snuit en Epic Defense TD 2 is het proberen waard voor fans van tower defense-games.

Wild Racing: verliefd?

GU DI Wild Racing iPad iPhone“Een spel waar je gemakkelijk op verliefd kan worden”, zegt ontwikkelaar HaKuNa Games. Ja leuk, maar laat dat waardeoordeel maar aan ons over. In Wild Racing neem je rol aan van een van de verschillende hoekige, cartooneske personages als een ninja, maffiabaas, holbewoner of je zelf ontworpen personage en kies je net zulke thematische en geinig getekende wagens. Verliefd al voor het spelen? Nee, daar is de muziek veel te herhalend voor. Die herhaalt om de tien seconden, lijkt het. Om gek van te worden. Het kan bijzaak zijn als het racen zelf goed is opgepakt, maar ook daar slaan we niet achterover van het geluid. De jankende rockmuziek stemt niet af met de geluidseffecten die keihard klinken. Totaal uit verhouding en soms zelfs pijnlijk om te horen. Herhalend ook trouwens, die geluiden. De raceactie zelf is letterlijk rechttoe rechtaan: de racebanen gaan van A naar B en tellen vooral niet teveel bochten in de kleurrijke omgevingen waar willekeurige dingen als mechanische struisvogels in voorbij komen marcheren. De leuke omgevingen ten spijt, ligt het tempo van het racen laag, is het botsen met andere auto’s lomp en kan je van bochtgedrag niet eens spreken. Wild Racing heeft het hart op de juiste plek en ergens valt er wel wat voor te zeggen voor de spelopzet – maar zowel aan de buiten- als binnenkant mag behoorlijk geschaafd worden, willen we er verliefd op worden.
Downloaden: Wild Racing (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Groen varken: Hungry Piggy Donuts Mania

GU DI Hungry Piggy screenshotRara… het is groen, speelt in een iPhone-spel en in ieder geval zijn maag knort… Nope! Het is niet Om Nom van Cut the Rope en het zijn ook niet de tegenstanders van Angry Birds. Al komt het in de buurt. Ontwikkelaar Big Wood Games kleide de twee figuren samen en ‘bedacht’ zo de hoofdpersoon van Hungry Piggy Donuts Mania – een game die zelfs de geluiden en animaties van het hoofdpersoon rechtstreeks van Cut the Rope heeft overgenomen! Ongelooflijk. Maar Big Wood is serieus: het is al de zoveelste game met het groene ‘geleende’ figuurtje. In Donuts Mania richt je elk level kanonnetjes in het veld waarmee je balletjes richt die van de ene plek naar de andere komen om onderweg fruit mee te pakken en donuts laten eindigen in de mond van het varken. Het spel telt zestig levels en heeft zelfs Game Center-ondersteuning voor leaderboards met de hoogste scores. Dat de levelopbouw niet je dat is, zal de maker worst wezen: onder andere in Rusland scóórt Hungry Piggy.
Downloaden: Hungry Piggy Donuts Mania (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Epic Defense TD 2

GU DI Epic Defense TD 2 iPad iPhoneEen high-fantasy tower-defense game. We hebben wel eens minder Engelse termen in een zin gezet, maar zo kan je Epic Defense TD 2 noemen. Want: het is een tower defense-spel waarin je torens en andere verdedigingseenheden langs een kant van een weg zet om ervoor te zorgen dat je niet wordt overlopen. En het heeft een high-fantasy thema, met bovennatuurlijke krachten en fantasievolle creaturen als ogres naast ridders en een strijd tussen koninkrijken van weleer. Epic Defense TD 2 biedt 21 verschillende speelkaarten om de tegenstanders die in vlagen aankomen, op te weren. Uiteraard werken die met het bekende systeem: je verzamelt inkomsten door aanvallers om te leggen en bouwt daarmee je torens uit om sterkere aanvallers aan te kunnen. De plaatsing en samenwerking van de torens is daarbij als gebruikelijk bepalend voor je succes. Ten opzichte van de voorganger zijn er elf nieuwe torens, maak je kennis met het windelement en heb je drie moeilijkheidsniveau’s en een eindbaas om je doorheen te ploeteren. Het zijn echter met name de toe te passen torentactieken waarvoor fans van het genre in hun handen kunnen wrijven. Epic Defense TD 2 gaat diep, is uitdagend en voer voor langspelers.
Downloaden: Epic Defense TD 2 (€1,79, universeel, iOS 4.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2013, 19:28
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.