iOS game-update: Undead Slayer, Shardlands Lite en bijzondere muziekgame Wave Trip

Undead Slayer is een gratis actiegame voor iPhone en iPad, Shardlands Lite een innemend puzzelavontuur en Wave Trip een bijzondere muziekgame.

GU DI Undead Slayer iPhoneclub headerWe hebben niet elke dinsdag de luxe van drie spetterende, fonkelnieuwe games. Meestal is de dag een rustige opmaat voor de rest van de week – maar nu niet. Wave Trip is een excentrieke combinatie van muziek en scores neerzetten. Het puzzelavonturenspel Shardlands heeft een gratis versie gekregen zodat hopelijk veel meer personen het ontdekken en dan is er Undead Slayer. Een gratis te downloaden, heerlijk soepel spelend hakspel met vlotte cartoonstijl en verhaal.

Undead Slayer: gaaf gratis hakwerk

GU DI Undead Slayer iPhone iPadDe eerste reactie die we treffen onder de YouTube-trailer van Undead Slayer slaat de spijker op zijn kop: “Much better than Dungeon Hunter 3“. Waar fanatieke gamers al tijden hopen of bruut hakwerk voor de iPhone, komt het langverwachte Infinity Blade Dungeons maar niet uit en viel Gamelofts’ derde deel van Dungeon Hunter met haar kleinschalige gevechten vies tegen. Maar nu is hier Undead Slayer. Een snel en overzichtelijk uitziend hakspel met een fraaie cartoonstijl, een verhaal dat zich langzaam ontvouwt en vooral: harde actie. Klappen komen hard aan en je standaardmes klieft krachtig met de nodige slice-geluiden.

In Undead Slayer tik je niet bewust op tegenstanders om ze aan te vallen, maar hoef je maar in de buurt te komen om in gevecht te gaan. Dat houdt allerlei mogelijkheden vrij voor speciale acties. Met een tik bepaal je waar je heen loopt, twee tikken op een plek laten je defensief rollen en met de knoppen rechts in beeld, voer je zware speciale acties uit. Een veeg vanuit je personage naar tegenstanders toe activeert een directe aanval die meteen een grove animatie ontlokt en de mooiste: met de knop links activeer je een handlanger die in plaats van je het beeld in springt zodat je met diegene verder kan knokken. Time het goed en rijg combo’s aan elkaar, waarvoor je aan het einde van een level weer beloond wordt. En dan is ook de afwerking nog leuk. Zo ren je elk level in en uit op een paard langs een groen landschap, wat Zelda-fans misschien wel een knipoogje geeft naar een zekere game. We weten nog niet hoe lang je kan overleven zonder dat je geld in het spel hoeft te steken, maar vooralsnog stellen we bruut: Undead Slayer is tof.
Downloaden: Undead Slayer (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Gratis probeerversie Shardlands

GU DI Shardlands Lite iPhoneclubDat het makkelijk is om totaal ondergesneeuwd te raken als iPhone-game, weet ontwikkelaar Breach Entertainment wel. Die bracht eind vorig jaar een prachtig puzzel-avonturenspel uit in de vorm van Shardlands, wat niemand oppikte. De gloednieuwe gratis probeerversie Shardlands Lite moet de interesse alsnog aanwakkeren. In het spel kom je als vrouw terecht in een onbekende science-fiction wereld die doet denken aan genrefilms uit de jaren tachtig. Er heerst een beetje een campy sfeer, versterkt door donkere klanken op de achtergrond, de combinatie van zwart en fluorkleuren in de omgeving en door de buitenaardsen die je moet omzeilen. Dat doe je op bijna Pac-Man-achtige manier. Je lokt hun aandacht en laat je dan achterna rennen tot een beschermpost, een schildmuur waar geen aliën tegen is bestand. Het werkt makkelijk met de besturing: je tekent het pad uit dat je personage moet volgen. Gaandeweg worden er ook steeds meer puzzelelementen in Shardlands geïntroduceerd en zal je je zo nu en dan achter je oren krabben hoe je de volgende uitdaging moet oplossen. Pakkend in sfeer en in spel, dit Shardlands.
Downloaden: Shardlands Lite (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Trailer van de Dag: Wave Trip

GU DI Wave Trip muziekgame iPhoneTwee dingen kunnen we zeggen over gamesontwikkelaar Lucky Frame: ze houden van muziek en ze houden van experimentele gameconcepten. Na het bizarre Bad Hotel en Pugs Luv Beats, is Wave Trip de volgende experimentele muziekgame op de iPhone. Maar eindelijk is de basis eens lekker eenvoudig: het spel speelt als elk ander highscore-spelletje waarin je op het scherm drukt om een dingetje omhoog te houden en zo niet te hoog en te laag te laten vliegen. Wave Trip smelt dat spelidee samen met een muzikaal ritme waarin op de maat van de muziekblokjes die aanslaan die aanslaan zodra je er langskomt. Die mag je niet raken, maar dan zijn er ook nog de driehoekjes die je vooral wel moet pakken. Ze laten je driehoekige raket schieten en droppen de volgende klanken in het liedje. Hoe soepeler je speelt, hoe uitgebreider de muziek is die je hoort. Het is een tof concept, met een trouwens net zo fraaie en onderscheidend strakke tekenstijl. De grote klapper is dat het spel ook een muziekdoos is: je kan eigen levels maken en die volplanten met objecten waarin andere spelers jouw muziek kunnen ontdekken door goed te spelen.
Downloaden: Wave Trip (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2013, 18:55
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.