iOS game-update: The Last Driver, Blast-A-Way, Blood & Glory Legend en koopjes

De enorm succesvolle gratis iPhone-game Blood & Glory heeft een vervolg gekregen met Blood & Glory Legend. En voor de fanatieke 3D-gamer valt er meer moois te beleven: The Last Driver en Blast-A-Way vergeet je niet zo snel.

GU DO Blood & Glory Legend header iPhone iPadVan grove pixels met een eigenaardige of alledaagse bedoeling, naar het compacte 3D-geweld waarop de iPhone óók zijn mannetje staat. The Last Driver en Blood & Glory Legend zijn bloederig en gratis te downloaden, dus die gaan wel wat fans voor zich winnen. Maar wat gaat Blast-A-Way doen? Wordt dit uitzonderlijk frisse puzzelspel van de studio achter Touchgrind BMX en Labyrinth net zo’n grote hit als hij het verdient om te zijn? Je moet het zien om te geloven.

Blood & Glory Legend: méér bloed

GU DO Blood & Glory Legend iPhone iPod touchWe weten het nog goed: op de valreep op een vrijdag vorig jaar november, ontdekten we net voor het ‘sluiten’ van de iOS game-update die week, Blood & Glory. Een gevechtsgame waarin je als een Romeinse gladiator de zwaarste pantsers en wezens te lijf gaat met een Infinity Blade-achtige schwung. Zonder er een cent aan uit te geven, ontweek je op dezelfde manier aanvallen van de tegenstander en sloeg je terug door net zo hard op het scherm te vegen. Infinity Blade, maar dan gratis. Blood & Glory kwam en overwon. Met bijna 4700 beoordelingen in de Nederlandse App Store is het niet zo vreemd dat uitgever Glu aandrong op een vervolg. Dat is er nu: Legend. Het draait weer eens helemaal om jou, maar nu gegoten in een verhaal dat als geanimeerde strip aan je wordt gepresenteerd. Andere verschillen, die zijn er niet echt. Blood & Glory Legend is vooral méér van hetzelfde. Er zijn nieuwe superaanvallen en nieuwe vijanden in nieuwe arena’s: de slangenkuil, het vikingenschip en zelfs de tempel van Neptunus. Net als in elke andere free-to-play game, krijg je een muntenbonus als je elke dag terugkomt in het spel, en bij Blood & Glory Legend is dat een hele reële bonus.
Downloaden: Blood & Glory: Legend (gratis, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=F69TZ3dssi0

The Last Driver: onsmakelijke dodemansrit

GU DO The Last Driver iPhone iPod touchNu we inmiddels ook erg slechte Temple Run-varianten hebben gespeeld, zijn we er niet meer zo happig op die meteen te omarmen. Maar The Last Driver is de aandacht waard, om een aantal redenen zelfs. Ten eerste is het spel optisch even iets anders dan Temple Run, omdat je in een auto racet en met veel minder hoeken te maken krijgt dan in de renspelletjes. Ten tweede is het door één ontwikkelaar gemaakt en juichen we zo’n bravoure van harte toe. En dan is er nog de reden… dat het spel je overdondert met campy situaties. De hele wereld gaat tegelijk ten onder en het maakt The Last Driver echt niet uit waaraan. In de eerste meters rijd je de eerste zombies al onder je wielen. Dan spring je over stukken in de lava wegzinkende weg en dan rollen er zo een paar stenen voor je vierwieler. En dan hebben we nog met geen woord gerept over de dinosaurussen die af en toe kopjes komen geven om je van de weg te beuken of een meteorietenregen. Oh, en er zijn UFO’s! Verder zijn alle Temple Run-clichés met betrekking tot in-app aankopen weer uit de kast gehaald, maar wat een heerlijk onsmakelijke laag heeft The Last Driver er overheen geplakt!
Downloaden: The Last Driver (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: Blast-A-Way

GU DO Blast-A-Way iPhone iPod touchBloederige arena-gevechten en het einde van de Aarde! Zeg, kan dat niet wat onschuldiger? Maar natuurlijk, waarde lezer. De Trailer – dus eigenlijk een beetje de game – van de Dag houdt zich daar ver verwijderd van. Blast-A-Way is een nieuw puzzelspel van de studio achter twee grote successen: publieksfavoriet Labyrinth en persknuffelspel Touchgrind BMX. Een puzzelspel met bommetjes, en blikken mannetjes die je beweegt. Zij moeten in elk level drie kléine blikken mannetjes naar het einddoel brengen, en daarvoor moet de weg vrijgemaakt worden met… ja, bommetjes. Die heb je in verschillende kleuren en smaken, en corresponderen met de kleuren van de blokken. Een ijzersterk recept voor een stevig puzzelspel en het duurt welgeteld zes introductielevels voordat Blast-A-Way dat ijzersterke puzzelspel is. Bedenk de goede volgorde van de kleurenbommen, blaas constructies op, teleporteer naar een ander levelgedeelte met een telepoortbom en repareer constructies met een repareerbom. Blast-A-Way bedient intuïtief. Je loopt door een lijn te trekken en gooit een bom door het doelwit even in te drukken. Met een korte druk richt je de camera op het object. Zo kan werkelijk iedereen 3D bedienen. Blast-A-Way ziet er ongekend fris uit en is tachtig levels lang een origineel en beklijvend puzzelspelletje. Blast-A-Way is van een ongekend niveau.
Downloaden: Blast-A-Way (€3,99, universele app)

De koopjeshoek

Met twee gratis games en een inventief puzzelavontuur dat zijn geld waard is, waarschuwen we maar alvast: in vergelijk kunnen de koopjes vandaag een beetje teleurstellen. Of toch niet?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2012, 18:21
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, temple run

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.