iOS game-update: The Journey Down en Clash of Clans-varianten Steam Age en Battle Alert

Battle Alert en Steam Age zijn twee nieuwe bouwspellen op de iPhone en iPod touch in de stijl van Clash of Clans, maar dan in de toekomst.

GU MA The Journey Down headerOntwikkelaar Supercell is een van de hotste game-ontwikkelaars voor de iPhone en iPad momenteel, en scoort als een tierelier met zowel Hay Day als Clash of Clans. In het laatste spel bouw je niet alleen een dorp op, maar deponeer je ook troepen bij de tegenstander om daar het land van te veroveren. Iets wat Battle Alert voor de iPhone rechtstreeks heeft overgenomen. Ook het nieuwe Steam Age combineert bouwen met knokken. The Journey Down is van een heel andere orde: een fraai getekende verhalende point & click op de relaxstand.

Battle Alert: bouwen en veroveren in de toekomst

GU MA Battle Alert iPhoneHet succes van Clash of Clans is ontwikkelaar/ uitgever Xing cloud niet ontgaan. Battle Alert is eigenlijk hetzelfde spel in een ander jasje. Waar Clash of Clans een Viking-achtige sfeer aan het voetlicht brengt, verzint Battle Alert een toekomst met tanks en zwaarbewapende grondtroepen. In de instructies merk je al dat hét CoC-idee is overgenomen: het aanvallen van andere nederzettingen doe je door troepen te deponeren in kampen van de tegenstander, door ze gewoon in beeld te deponeren. Ze vallen vervolgens aan vanuit de positie dat jij ze hebt ingezet en mollen het eerste wat ze op hun pad tegenkomen. Dat gebeurt in een licht cartooneske visuele stijl, al moet het gezegd dat sommige gebouwen ook wel een beetje wat weghebben van de Red Alert-strategieserie. Vergeet niet ook zelf een goede verdediging om je nieuwe legermacht te zetten, want wie kaatst…
Downloaden: Battle Alert (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Steam Age: bouwen en vechten op stoom

GU MA Steam Age gevechtsstand groot“Good job, you clearly know what you are doing”, zegt de instructeur van Steam Age je nadat je twee keer een pijl hebt gevolgd in het spel. Je hebt dan één keer de winst van een gebouw opgehaald en een nieuw gebouw neergezet, maar om nou te zeggen dat je daarmee echt weet wat je doet… Steam Age is een dorpbouwspel dat qua diepte lijkt om de spellen in dit genre vóór Farmville. Je legt niet even een tuintje aan waar je wat kroppen sla op verbouwt, maar plant meteen fabrieken die een stukje in een productieproces op zich nemen, en waarbij je per fabriek bepaalt wat ze moeten produceren en tegen welke prijs. Zo balanceer je tussen investeren en verdienen en op die manier breidt je je dorp uit. En dan: dan begint het veroveren. Net als in Clash of Clans zet je troepen in om andere nederzettingen te plunderen en toe te eigenen. En als het daarop aankomt, is Steam Age opeens weer een traditionele Japanse RPG met je vechteenheden die beurtelings vijandelijke tanks aanvallen. Of andersom. De ruimte op het scherm kon wel iets beter ingericht worden, maar inhoudelijk staat Steam Age zijn mannetje voor de fanatiekere bouwers en oorlogsvoerders.
Downloaden: Steam Age (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

GU MA Steam Age bouw en vechtspel

Trailer van de Dag: The Journey Down

GU MA The Journey Down TvdDHidden object-games waarin je alleen maar wat objecten in beeld moet signaleren en aantikken zijn er genoeg voor de iPhone en iPad, maar als je een verhalender point & click-spel wil, heb je minder te kiezen. The Journey Down is de nieuwste uitspatting in het genre op de iPhone. Het is de eerste aflevering van als het goed is vier delen, maar de ontwikkelaar heeft tot nu toe nogal wat tijd nodig gehad om zover te komen. Dat heeft ook een reden: het spel wordt gemaakt door enkele heren met een voorliefde voor het genre. Dat merk je in de tekeningen, de omgevingen, de personages en de bediening. Je kan met je vinger het scherm langsgaan en de objecten waar je wat mee kan, worden vanzelf uitgelicht met een witte cirkel. Zo zoek je je geen ongeluk naar interactieve objecten die je zomaar over het hoofd ziet. Handig, en het spel wordt er niet te makkelijk door. Daar zorgen de creativiteit in het schrijfwerk en de absurditeit van de situaties voor, waar je overigens weer heel natuurlijk in rolt. De hoofdrolspeler van The Journey Down is een stereotype rasta-Jamaicaan en praat, nèt als de rest van de cast, nou niet echt vlot. Daar moet je je even overheen zetten. Het spel doet het rustig aan en verlangt hetzelfde van jou. Nu hopen dat hetzelfde niet geldt voor de makers voor hoofdstuk twee. En drie. En vier.
Downloaden: The Journey Down: Chapter One (€2,39, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2013, 18:15
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.