iOS game-update: Real Racing 3 update, Slayin en Badland is Game van de Week

Het fantastische Limbo-achtige Badland is Game van de Week, Slayin is een highscorespel met hakwerk en Real Racing 3 krijgt een giga-update.

Badland iPad multiplayer tot vierMeteen even de kop rechtzetten; dat bespaart teleurstellingen: er is een grote update van Real Racing 3 aanstaande, maar die is er op dit moment nog niet. Je dient nog even te wachten totdat je achter het stuur kan zitten van twee nieuwe bolides, kan deelnemen aan een nieuw speltype en meer dan honderd nieuwe evenementen. Ondertussen kan je je gelukkig wel uitleven met het recordspelletje Slayin en de prachtige en vermakelijke Game van de Week: Badland. Met vier spelers op één iPhone of iPad!

Grote update komt naar Real Racing 3

Real Racing 3 1Spelers van Real Racing 3 op de iPhone en iPad kunnen zich verheugen op een grote update van het gratis realistische racespel. Ontwikkelaar Foremonkeys heeft middels een trailer de aankondiging gedaan van de zogeheten Chevrolet Update. Net zoals Asphalt 7 van Gameloft, hangt de ontwikkelaar de update op aan nieuwe auto’s dus. Dat zijn de Chevrolet Cobalt SS en de Camaro ZL1. Van de nieuwe Corvette lijkt nog geen sprake dus. Naast de nieuwe auto’s, krijgt Real Racing 3 ook meer dan honderd (!) nieuwe race-evenementen en bovendien wordt het spelleke voorzien van leaderboards met statistieken en cloud-synchronisatie. Zo moet je Real Racing 3 dadelijk op de iPad verder kunnen spelen als je op de iPhone bent begonnen, en andersom. En hebben we het, ten slotte, al over de nieuwe Hunter-spelmodus gehad? We weten nog niet wat die behelst, maar ook die zit nog in het aankomende pretpakket. Hij staat voor ‘soon’ vooralsnog.
Downloaden: Real Racing 3 (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Slayin: zolang mogelijk RPG’en

GU VR Slayin iOSEen eindeloos rollenspel, dat zagen we nog niet voorbijkomen! In het ouderwets ogende Slayin bestuur je de held met twee pijltjesknoppen en een springknop en kan je het geboden scherm niet verlaten. Aan jou de taak om de held zijn zwaard tegen alle rondlopende en vliegende monsters te duwen. Ieder monster dat je doodt, geeft je ervaringspunten en laat van tijd tot tijd ook wat geld vallen om op te rapen. Je moet alleen wel uitkijken: raakt je lijf in plaats van je zwaard het monster, dan krijg jij juist schade. Je zwaard is altijd één kant opgewezen, waardoor je jezelf als een lansier moet positioneren. Je bent gekluisterd aan één venster om in heen en weer te lopen. De game verandert desalniettemin geregeld van omgeving. Heb je genoeg ervaringspunten, dan stijg je in level. Bereik je vervolgens een bepaald level, dan mag je tegen een baas vechten. En zo verder. Het in wapens geïnvesteerde geld mag je wel wegwuiven na een potje trouwens; iets om rekening mee te houden. Zoals in renspelletjes heb je bij een potje Slayin ook een paar missies, die bijdragen aan de puntenscore van je potje. Punten die je kunt uitgeven aan nieuwe personages, skins en andere toevoegingen.
Downloaden: Slayin (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Game van de Week: Badland

Game van de WeekBadland doet qua stijl denken aan het geweldige downloadspel Limbo voor de Xbox 360 en PlayStation 3, en heeft ook qua stijl iets weg van dat bekroonde platformspel waarin je enkel natuurlijke geluidseffecten hoort. Qua gameplay doet het prachtig getekende Badland juist meer denken aan een Jetpack Joyride. Het is simpel: je drukt op het scherm om omhoog te zweven en laat los om te zakken. Zo doorkruis je met je pluis allerlei zwarte obstakelrijke levels. De grote twist is dat je onderweg allerlei goedjes oppakt die je groter of kleiner maken of… vermenigvuldigen. En daarin schuilt de echte uitdaging nadat je de eerste keer alle sfeervolle levels hebt doorgepeeld. Dan krijg je drie opdrachten per level te voltooien en is er een online leaderboard waarin degene met de meeste geredde pluisjes hoog scoort. En… er is een multiplayerstand met vier mensen op één iPhone of iPad – waar de uitdaging het veld ruimt voor pure hilariteit. Zeker op de iPad is de race tegen de laatste overlevende geweldig grappig, en je kan het zelfs in toernooivorm gieten met een klassement en meerdere (vrij te spelen) levels achter elkaar. Badland is ontdaan van in-app aankopen, ziet er prachtig uit, klinkt in zijn subtiliteit fantastisch en is zowel in je eentje als met meerderen erg sterk.
Downloaden: Badland (€3,59, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2013, 19:03
Categorie Games
Onderwerpen badland, gvdw, iculture speelt, real racing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.