iOS game-update: Nederlandse Rocket Riot, Oh! Edo Towns en koopjes

Het Nederlandse spel Rocket Riot van Codeglue komt naar de iPhone en iPod touch, Cut the Rope heeft een nieuwe variant met zombies en Kairosoft's nieuweling Oh! Edo Town is gratis te proberen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DI Rocket Riot iPad iPhone iPod touchHet zou kunnen zijn dat de iOS game-update vandaag wat moeite heeft om… Hallo? Ja, Call of Duty Modern Warfare 3 aan het spelen zeker? Dat bedoelen we. Enfin. Het zou kunnen zijn dat we vandaag wat meer moeite hebben om de aandacht van gamers erbij te houden die naast de iPhone of iPod touch ook een Xbox 360, PS3 of goed functionerende PC hebben staan. Maar … Hallo? Ja, een doorklik loont best. Vandaag zijn er onder andere twee kloeke spellen gratis te proberen en is een nieuw Nederlands spel voor de iPhone aangekondigd.

Oh! Edo Towns voor iedereen te proberen

GU DI Oh Edo Towns Lite iPhone iPod touchNa de uitgave van een nieuw Kairosoft-managementspelletje duurt het vaak niet zolang voordat er een gratis probeerversie van verschijnt en die vlieger gaat bij de nieuwste telg, Oh! Edo Towns wéér op. Kairosofts laatste lijkt in vergelijking met de vorige games nog het meest op Pocket Academy, waarin je een school met werkelijk al haar problemen en uitdagingen beheerde. In Oh! Edo Towns sticht je een toeristische Japanse kasteelstad en die probeer je zo efficiënt mogelijk in elkaar te zetten. De nadruk ligt wat meer op bouwen en uitbreiden van je terrein dan voorheen, maar het vergaren van inkomsten speelt ook hier weer een belangrijke rol. Daarvan krijg je meer als je combo’s maakt door verschillende trekpleisters naast elkaar te zetten. Het spel ziet er wat fleuriger uit dan het er hieronder uitziet op het filmpje, maar die muziek… dat is geen grapje. Je kan het repetitieve deuntje gelukkig een kopje kleiner maken en als dat niet toereikend is kan de volume ook nog gewoon uit natuurlijk. Als het niet-Westerse thema je aanspreekt, staat niets je in de weg uren door te brengen met dit simulatiespel waarin je toeristen bij de hand neemt en hun zakken leegtrekt.
Downloaden: Oh! Edo Towns Lite (gratis)
Downloaden: Oh! Edo Towns (€2,99)

Gemene Cut the Rope: Zombie Times

GU DI Zombie Times iPhone iPod touchZo, gelukkig, eindelijk weer eens een Cut the Rope-achtige in deze rubriek. We misten ze al! Zombie Times is de minst vriendelijke uitdossing die we tot nu van het genre hebben gezien, maar nog steeds niks om bang voor te worden. In plaats van dat je snoepjes naar de mond van een vertederend olijk en knalgroen beestje transporteert, moet je er nu voor zorgen dat er zware planken of ballen of andere constructies op de zombies in de levels vallen. Die zombies zijn óók groen, maar dan wel donker van tint en een beetje sloom. Ze hebben niet veel meer om voor te leven lijkt het, het zijn wat dat betreft net euh… zombies. Nou ja, kan je in ieder geval met een gerust hart aan de slag om ze de lava in te werpen of ze gewoon even te onthoofden. Mag ook, geen probleem. In het volledige spel mag je dat doen in 6 thema’s met in totaal 90 levels. Wat al snel opvalt, is dat de inzet om de zombies dood te krijgen, wat meer precisie vereist dan in Cut the Rope. Het is soms wel erg makkelijk om het fout te doen, maar als je het juist bijzonder goed doet, krijg je twee bonusspelletjes voor je kiezen. De reden dat we nu over Zombie Times schrijven is dat de gratis Lite-versie net is uitgebracht. We hadden niet verwacht dat het zo leuk zou zijn en daarom hadden we het nog niet eerder opgepikt. Het is ook weer lang niet zo goed als Cut the Rope, maar ja, welk spel is dat wel?
Downloaden: Zombie Times (€0,79)
Downloaden: Zombie Times Lite (gratis)

Trailer van de Dag: Rocket Riot

Mannetjes en vrouwtjes met jetpacks die elkaar beschieten in pixelige omgevingen die helemaal uit elkaar brokkelen. Dat is een samenvatting die Rocket Riot al een tijdje nauwkeurig omschrijft op de Xbox 360 als downloadbaar spelletje op Xbox Live Arcade. Nu komt de Nederlandse game van Codeglue echter ook naar de iPhone, iPod touch en iPad. Er is nog met geen woord gerept over de implementatie van de multiplayer modus die de Xbox-versie zo leuk maakte, maar dat uitgever Chillingo dit spel aankondigt voor de iPhone is al erg leuk nieuws. Tijdens de melige slachting waarin je dus niet loopt, maar zweeft, vind je onder de puin van geruïneerde muren en obstakels allerlei upgrades voor je raketten. En die raketten, daar draait het om in Rocket Riot. De uitgever rept in ieder geval al over een bijzonder nauwkeurige besturing waardoor je de raketten recht op je doel kan afvuren met relatief weinig moeite. Dat er nadien ook niks meer van de omgeving over is, zorgt alleen maar voor spetterende pixelexplosies in beeld. De trailer komt van de Xbox-versie, om je alvast een idee te geven. Het is nog niet bekend wanneer Rocket Riot zich een weg naar onze handpalmen blaast.

De koopjeshoek

En de leukste tijdelijke aanbiedingen in gamesland voor de iPhone en iPod touch zijn vandaag…

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2011, 23:55
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kairosoft, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.