iOS game-update: Monster Hunter Smart naar iOS, Jungle Heat en CrazyLegion

Strategie staat centraal in deze iOS game-update. We plunderen legerbasissen in Jungle Heat, vermoorden draken in Monster Hunter en meer.

GU WO Jungle Heat header iOSGeeeeeeef acht! We staan aan de vooravond van nobele taken, soldaat. Binnenkort pakken we draken aan in Monster Hunter Smart van het Japanse Capcom voor de iPhone en iPad, maar voorlopig wordt het tijd voor twee vingeroefeningen. Jungle Heat is de tweede Clash of Clans-kopie die we deze week bespreken en CrazyLegion ten slotte is een strategiespel waarin je niks anders doet dan verdedigen met zwaar wapengeschut.

Jungle Heat komt bekend voor

GU WO Jungle Heat iPad iPhoneKopiëren en klonen was toch al het thema van de week in de iOS game-update, dus waarom pakken we dan ook de nieuwste variant op Clash of Clans niet mee? Jungle Heat heeft in tegenstelling tot Total Conquest van Gameloft nog wel een afwijkend uiterlijk. Het heeft wél dezelfde ‘plastic’ look, maar qua animaties loopt het flink achter. Het is allemaal wat stijver. Qua gameplay is Jungle Heat meteen een warm bad voor degenen die CoC al eens speelden. De opzet is alleen op de allerkleinste details na, precies hetzelfde. Je bouwt een basis uit met trainingsbarakken, voorzieningen en een steeds sterker centrum om alsmaar uit te kunnen breiden. Hoe meer voorzieningen, hoe sterker je aanvalstroepen waarmee je de vijandelijke basissen van online tegenstanders kan bestormen en plunderen. Hoe meer buit je daaruit haalt, hoe meer je weer te investeren hebt voor je eigen basis. Enzovoorts. Ondertussen kan jouw basis natuurlijk ook bestormd worden en… dat is het. Jungle Heat probeert echt níks aan de basis van Clash of Clans te sleutelen of iets eraan toe te voegen. Inspiratieloos hoor.
Downloaden: Jungle Heat (gratis, universeel, iOS 5.1+)

CrazyLegion: bruggen verdedigen

GU WO CrazyLegion iPad iPhoneWie op zoek is naar een beetje strategie, hoeft niet meteen aan te kloppen bij een Clash of Clans-achtige natuurlijk. CrazyLegion voor de iPhone en iPad kan je honger misschien ook wel even stillen. Het is een spel dat in opzet doet denken aan Plants vs Zombies 2: door eenheden neer te zetten en op te waarderen, verdedig je de linkerkant van het beeldscherm tegen de invasie die van rechts komt aanvallen. Je begint met verdedigingstorens achteraan, krijgt geld voor het vermoorden van vijandelijke troepen en zo ontvang je geld voor meer kanonnen, meer verdediging en betere verdediging. Het is niet zo complex als het er misschien uitziet. Net als in de bekende planten-tegen-de-zombies game heb je ook een keur een spreuken tot je beschikking die je in noodgevallen kan inzetten en die je onder andere op de kop kan tikken via in-app aankopen. In het begin zal je ze nog niet nodig hebben: CrazyLegion begint tamelijk sloom, wat je wel in de hieronder staande speelsessie van TouchArcade kan zien. Even doorbijten dus, veteranen.
Downloaden: CrazyLegion (€2,69, universeel, iOS 4.0+)

Trailer van de Dag: Monster Hunter Smart

GU WO Monster Hunter Smart iOSCapcom’s hectische Monster Hunter-spellen zijn in Japan een groot succes, maar hier in het Westen lijkt de berucht moeilijke gamereeks maar niet aan te slaan. Waarom weten we niet, want onze ervaringen met Monster Hunter op spelcomputers zijn tot nu toe vooral positief. Je speelt een jager die al snel de strijd aangaat met grote reptielen en andere gedrochten, met eigenlijk alleen je eigen reflexen om jezelf te weren tegen harde klappen. In dit avonturenspel groei je namelijk niet in level, waardoor een klap van een draak altijd hard zal aankomen. Rol je niet op tijd aan de kant voor een aanval, dan lig je voor je het weet buiten de ring. Capcom heeft op iOS eerder al geprobeerd om Monster Hunter naar iOS te brengen, maar dat werd geen denderend succes. Wellicht dat het vandaag aangekondigde Monster Hunter Smart daar verandering in zal brengen. De eerste gamebeelden zijn in ieder geval veelbelovend én anders. Het lijkt erop dat je een team van drie man hebt waarmee je kan lopen en kan aanvallen. We zijn benieuwd hoe het uitpakt. Monster Hunter Smart staat gepland voor dit jaar in Japan. Over een Engelse versie hebben we nog niks gehoord.

https://www.youtube.com/watch?v=SIQ71A-PPTA

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2013, 18:47
Categorie Games
Onderwerpen clash of clans, iculture speelt, total conquest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.