Vine krijgt grote update: betere cameratools, kanalen en meer

De sociale video-app Vine heeft een forse update gekregen, met nieuwe cameratools, kanalen, een revine-knop en meer.

VineTwitter heeft videodienst Vine onder handen genomen in een nieuwe update, waarbij onder andere de camera is verbeterd, vijftien kanalen zijn toegevoegd en de mogelijkheid is geïntroduceerd om afgeschermde video’s te plaatsen. Opmerkelijk genoeg staan niet alle veranderingen in de update-omschrijving van de App Store. Daar wordt enkel gesproken over de afgeschermde accounts en een aantal technische verbeteringen. Vine-oprichter Colin Kroll noemt de nieuwe versie “de grootste update tot nu toe”.

Een nieuw grid zorgt ervoor dat je tijdens het maken van een video goed kunt zien of het beeld wel recht is. Ook nieuw is de spookknop rechtsonder tijdens het filmen, waarmee je een transparante versie van een eerder geschoten shot over je beeld te zien krijgt. Dit is vooral handig voor videomakers die bezig zijn met stop-motion en een zo recht mogelijk totaalplaatje willen. Een aparte focusknop laat je scherpstellen zonder dat je op het beeld moet tappen. Essentieel, want deze gebruikelijke tap is in Vine nodig om te filmen.

Je kunt voortaan een onderwerp koppelen aan een geschoten video. Hierdoor komt hij in één van de vijftien kanalen terecht. Je kunt hierbij kiezen uit bijvoorbeeld Comedy, Cats, Dogs, Food en Nature. Een revine-knop in je tijdlijn maakt het mogelijk om de video van een ander aan jouw vrienden te tonen. Een functie ongeveer gelijk aan retweets op Twitter. Al deze veranderingen moeten het makkelijker maken om leuke filmpjes niet gemaakt door je vrienden op Vine te vinden.

Downloaden: Vine (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2013, 21:50
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.