iOS game-update: Die Hard, eerste beelden Breach & Clear, Relic Rush en Spaceteam

Groot nieuws in de iOS game-update vandaag: we hebben de eerste beelden van Call of Duty-veteraan Robert Bowling's iOS-spel. Ook kijken we naar de Die Hard-filmgame, het schattige Relic Rush en Spaceteam.

IconAls je dacht dat het na de plotselinge verschijning van Real Racing 3 in sommige App Stores gisteren gedaan was met kekke gamenieuwtjes, dan had je het mis. Niemand minder dan Call of Duty-veteraan Robert Bowling heeft vandaag namelijk de eerste screenshot getoond van Breach & Clear, zijn volgende spel speciaal voor iOS. Verder kijken we vandaag naar de iOS-game Die Hard, een mix van Temple Run en de actieheldfratsen van Bruce Willis’ fictieve zoon. iOS-schreeuwspel Spaceteam heeft ook een update ontvangen en het nieuwe Relic Rush is ontzettend fijn om te spelen.

Die Hard: Temple Run met Bruce Willis Jr.

Die HardJe hebt van die actiehelden die zich nooit bang in een hoekje laten duwen. Van die acteurs die je nooit in een film armzalig over de grond zult zien schuiven of die een sullig sprongetje in de lucht maken. Dat Bruce Willis tot deze groep behoort, durft niemand meer in twijfel te trekken sinds Die Hard in 1988 in de bioscopen verscheen. Het is dan ook niet gek dat de gelijknamige filmgame in elkaar steekt als een actievolle variant op Temple Run: je rent door een ogenschijnlijk oneindig level, maar hoeft eigenlijk amper te springen. In plaats daarvan moet je zoveel mogelijk magazijnen legen op de troepen aan vijanden die in beeld verschijnen. Althans…dit zou vanzelfsprekend zijn als Willis ook daadwerkelijk de rol in de game op zich had genomen. In plaats daarvan speel je als Jack McClane, de fictieve zoon van Willis in de volgende Die Hard-film. Jammer. Het is een beetje alsof je met de saaie buurman van Super Mario moet spelen.
Downloaden: Die Hard (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Breach & Clear: iOS-game van Call of Duty-veteraan Robert Bowling

Dat mobiele games huge zijn weet je als lezer van de game-update natuurlijk allang. Vanaf nu hebben we nog een bewijsstuk dat we kunnen aanleveren als onze vrienden en familie dit feit in twijfel trekken: de eerste screenshot van geroemd Call of Duty-ontwikkelaar Robert Bowling’s nieuwe game is namelijk verschenen. Een game die gewoon op je iPhone gespeeld kan worden. Breach & Clear wordt een tactisch oorlogsspel waarin je een groep soldaten bestuurt tijdens missies. De game zal vanaf dit voorjaar gratis beschikbaar zijn, in-app aankopen bevatten en is volgens Bowling “net zo afgewerkt als triple-A-spellen”. Details zijn verder nog schaars, maar vermoedelijk zal informatie vanaf vandaag steeds geregelder naar buiten druppelen.

Breach & Clear

Spaceteam krijgt nieuwe uitdagingen

SpaceteamKennen jullie Spaceteam? Dit malle, coöperatieve iOS-spelletje laat je samen met je vrienden een ruimteschip besturen, door op de juiste momenten op de juiste knoppen te drukken. De iPhone van degene met wie je speelt laat alleen zien waar jij op moet drukken, terwijl je medespeler van jou moet weten welke knoppen er ingedrukt moeten worden. Het resultaat is vaak een schreeuwfestijn waarbij een groep mensen elkaar tegelijkertijd iets probeert duidelijk te maken. Dat is al snel ontzettend leuk, maar toch raden we jullie aan om de laatste update niet in het openbaar te spelen. Zinnen zoals “start de flux capacitator!” kunnen op bijvoorbeeld een treinstation als vreemd worden opgevat.

De nieuwe versie van de game voegt een aantal nieuwe modi toe die je zoet moeten houden als je de primaire spelmodus genoeg hebt gespeeld. Nieuwe thema’s laten je ook het uiterlijk van de game aanpassen. Veel van de nieuwe toevoegingen zitten verborgen achter een in-app aankoop, maar de bulk van de game blijft nog gewoon gratis. Je kunt Spaceteam dus testen voordat je bepaalt om er extra geld in te stoppen.
Downloaden: Spaceteam (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Relic Rush

Relic RushVergis je niet: de moeilijkheidsgraad bij Relic Rush ligt allesbehalve laag. We zagen de afgelopen jaren alleen zelden een platformspelletje dat zich zo gemakkelijk laat In deze fraai gestileerde game loopt je personage al automatisch de juiste kant op en is het aan jou om hem op de juiste momenten in te teugelen. Loopt hij bijna tegen een springend monster aan, dan houd je het iPhone-scherm ingedrukt om ervoor te zorgen dat hij eventjes stilstaat. Met juist geplaatste taps moet je zo snel door levels heen komen, om zo een bronzen, gouden of zilveren medaille te verdienen. Het principe nodigt uit om levels keer op keer opnieuw te proberen, maar het gebrek aan Game Center-ondersteuning is jammer: hierdoor is het lastig om je hoge score met je vrienden te delen.
Downloaden: Relic Rush (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2013, 19:30
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.