iOS game-update: Angry Birds Space laat zich zien

Angry Birds Space komt 22 maart voor de iPhone, iPod touch, iPad, Android, de Mac en de pc en ziet er geweldig uit. Het geeft letterlijk een nieuwe draai aan de serie door de vogels in de ruimte andere routes te laten vliegen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DO Pebble Universe headerHet doek is eraf. De gordijnen staan open. De spotlights staan aan. Het later deze maand te verschijnen Angry Birds Space is onthuld, en hoe. De aankondiging kan ontwikkelaar Rovio niet spectaculair genoeg zijn. De eerste, uitgebreide trailer is opgenomen in een ruimtestation en op de dag van de lancering worden op verschillende plekken in de wereld lanceringsevenementen gehouden. Het mooiste van allemaal: Angry Birds Space ziet er ontzettend fris uit! (PLUS: Twee andere nieuwe en indrukwekkende games!)

Dames en heren: Angry Birds Space

We zullen er niet te lang omheen draaien: we hadden het eigenlijk wel een beetje gezien met de Angry Birds-serie. Het principe van vogels slingeren van katapulten begon ons zodanig tegen te staan, dat we – we bekennen het maar – de nieuwste kersenbloesem-uitbreiding van Angry Birds Seasons nog niet eens uitvoerig hebben gespeeld. Al die nieuwe decors en lastig te ontdekken spaarelementen konden niet verhullen dat het katapulteren van de vogels op stellages met varkens wel heel erg veel van hetzelfde werd. Welnu: Angry Birds Space valt niet van haar geloof. Je schiet nog steeds vogels op doelwitten af door ze achteruit te trekken en te richten met het slingermechanisme, maar Rovio heeft er ditmaal letterlijk een draai aan gegeven. De ruimtelevels van Space zullen namelijk uitpuilen van de magnetische velden, waardoor de o zo bekende vogels opeens allemaal andere lijnen zullen vliegen. De trailer die je beslist moét zien, geeft weg dat je de gevleugelden steeds in bepaalde bochten moet laten vliegen en dat je daarna getimed op je doelwit afschiet. En zo ziet Angry Birds er na drie eigen delen, tientallen updates en honderden klonen, alsnog fris uit. 22 Maart kunnen we aan de slag met Angry Birds Space. Houston, we have an upcoming addiction.

Angry Birds oude stijl: Coco Loco

GU DO Coco Loco iPhone iPod touch iPadNet als elke andere dag in de iOS game-update, behandelen we ook vandaag gewoon drie nieuwe games – wees gerust. Een ervan sluit wel héél erg naadloos aan op Angry Birds Space. Coco Loco is een nieuwe Angry Birds-achtige waarin je hetzelfde principe hebt van een doelwit richten en wegschieten om ravage aan te richten. In Coco Loco schiet je marshmallows weg op een bad met chocola, dat door de botsing andere marshmallows in de vloeibare cacao kan meenemen. Het spelletje maakt daarbij gebruik van die heerlijke klotsanimaties die we al kennen uit games als Where’s My Water en Sprinke. Daarnaast ziet het spel er fantastisch kleurrijk uit. Het geeft Coco Loco een hele mooie, dure uitstraling mee, al wordt die helaas wel weer een beetje onderuit gehaald door de geluidseffecten die wat dof overkomen. Inhoudelijk heeft Coco Loco echter behoorlijk wat te bieden. Het heeft verschillende effecten die de kolkende vloeistofmassa beïnvloedt en je kan de marshmallows en hun krachten op verschillende manieren wegschieten. Het spelletje biedt voorlopig zestig levels verdeeld over vier werelden, maar we weten hoe het gaat met games die op Angry Birds gebaseerd zijn: die wordt constant voorzien van nieuwe content. Een wel héél erg goed getimed tussendoortje tot Space.
Downloaden: Coco Loco (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: Pebble Universe

GU DO Pebble Universe iPhone iPod touchIn een galaxy ver, ver en toch eigenlijk niet zover verwijderd van Angry Birds, is er nóg een nieuwe game uitgekomen vandaag die in potentie een gigantisch publiek kan aanspreken. En ook Pebble Universe maakt gebruik van het principe ‘lanceer een beestje en richt grote ravage aan’. De grote gein van Pebble Universe is dat je meerdere dotjes van ventjes (laten we ze zo noemen…) getimed het startschot geeft. Als ze vervolgens met elkaar in aanraking komen, exploderen ze en nemen ze alle tegenstanders mee in de ravage. Die tegenstanders hebben weer grote ogen die vrolijk verder stuiteren en andere vijanden meenemen. Door te exploderen, schakel je dus vijanden uit, kom je in hoekjes waar je voorheen niet kwam en kan je naar de bloemen kruipen om de hoogste waardering uit een level te slepen. We zijn er serieus nog niet uit of we Coco Loco of Pebble Universe leuker vinden om te spelen. Het zijn beide indrukwekkende games die een gooi doen naar de Game van de Week, maar voorlopig roepen we Pebble Universe uit tot Trailer van de Dag omdat het er nog even nèt iets frisser uitziet dan Coco Loco.
Downloaden: Pebble Universe (€0,79, universele app)

De koopjeshoek

Ze staan wat ons betreft een beetje in de schaduw van de frisse, nieuwe games die vandaag zijn uitgekomen – maar hier zijn de leukste tijdelijk afgeprijsde iPhone-games van vandaag:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.