Persona iPad-app: deel het beste van je sociale netwerken

De sociale netwerk-aggregator Persona voor de iPad is vernieuwd en brengt haar bedoeling duidelijker naar voren: het delen van jouw favoriete selectie sociale media-berichten. De interface is een stuk strakker.

Persona iPad vernieuwdSelecteer het beste van wat anderen delen op sociale media en deel dat met anderen. Het idee van Persona was al duidelijk: dit is de sociale media-app die de andere sociale media onder één dak brengt. Een verzamelplek voor alle Facebook-posts, Twitter-berichten, Instagram-foto’s en Google Reader-artikelen die je leuk vindt. Zo simpel als het idee van de app was, zo matig was de app in de bediening – maar daar is met de nieuwste update verandering in gekomen. Persona is in het nieuw gestoken.


Persona doordelen iPadDe bedoeling wordt je bij het eerste aanblik van de app, net na het inloggen op je sociale netwerken, uitgelegd: met een dubbele tik op een artikel, sla je een verhaal op naar je eigen prikbord waar andere gebruikers van de app zich op kunnen abonneren. Of je nou de Twitter-timeline bekijkt of de collectie fraaie foto’s in 500px. Zodra je twee berichten hebt ‘gepind’, krijg je een prikbord toebedeeld waar anderen zich op kunnen abonneren. Die vind je rechts onderin de navigatiebalk. Je prikbord is ook buiten de app via een webadres te benaderen.

De app ziet er fraai en overzichtelijk uit na de update: alle knoppen bevinden zich in die balk onderin. Bij gewoon gebruik van de app, heb je enkel de tweede menuknop nodig om een lijst van de verschillende sociale netwerken op te roepen waar je voorts de laatste berichten op kan lezen.

Persona prikbord andere apparatenMet de Instellingen helemaal rechts, kan je extra netwerken toevoegen en met de knop helemaal links kan je een handmatig bericht toevoegen wat niet direct op andere sociale netwerken is geplaatst.

Er zijn meer verbeteringen aan de laatste versie van Persona. Je kan nu zien wie een item al heeft gepind, en geanimeerde GIF-bestanden worden nu beter opgepakt. De zoekfunctie is volgens de makers verbeterd en je kan een e-mail ontvangen als nieuwe mensen zich op je Persona hebben geabonneerd. Als laatste kan je nieuwe vriendenverzoeken krijgen in Persona via de DM-functie van Twitter. Het is echter vooral het totaalplaatje dat beter is geworden in versie 2.2. Persona is een fijne, intuïtieve app geworden.

Downloaden: Persona (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 juli 2012 om 20:30
Categorie
Nieuws
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.