Review: Plans – ‘Zoek mijn vrienden voor evenementen’

Plans voor iPhone is een handige app die Apple's Find my Friends combineert met een groepschat in WhatsApp. Android-ondersteuning mist.

Je kan voortdurend je locatie delen in Zoek mijn vrienden als je op weg bent naar een festival, en dan een aparte chatapp gebruiken om iedereen te mobiliseren. Of je neemt het chatten als leidraad in een WhatsApp-groep en deelt sporadisch een locatie. Plans vindt het geen optimale oplossing. Niet als je met een groep vanuit het hele land naar een festival, evenement of vakantiebestemming gaat in ieder geval. Daarom combineert de app de functionaliteit van Zoek mijn vrienden met een chatapp.

Agenda-afspraak als startpunt

En een kalender, dat moet ook nog aan het rijtje worden toegevoegd. Als organisator geef je vier aspecten van een plan in in Plans. De naam van het evenement of de doelstelling, een foto, een of meerdere locaties en de datum voer je in voordat je anderen uitnodigt. Die datum kan je meteen synchroniseren met de agenda’s van iedereen die ingaat op je uitnodiging voor het plan en heeft een extra functie.

Een agenda-afspraak zorgt voor een pushbericht voor aanvang van een evenement. Zo wordt iedereen eraan herinnerd Plans op te starten en te beginnen met het delen van de locatie.

Plans voorpagina plan Plans locatie op kaart delen

App speciaal voor je plan

Je kan meerdere plannen invoeren in Plans. Je ziet ze in een hoofdmenu onder elkaar staan, en kan ze sorteren op plannen zonder datum, aankomende plannen en plannen die achter de rug zijn.

Eenmaal op de planpagina, laat de app zijn ware gezicht zien. De app lijkt door een enorme openingsfoto wel specifiek gemaakt voor je huidige evenement of doel. Het is een soort app in een app, met drie tabbladen onderin voor de verschillende functies. De info-pagina bevat alle algemene informatie, er is een chatpagina die werkt als alle groepschats waar je mee bekend bent en in het derde tabblad zie je Map: de kaart met live locaties van de deelnemers.

Niet alleen voor evenementen

Plans is ook op andere vlakken een goed alternatief voor Zoek mijn vrienden en WhatsApp. Iedereen in de groep kan foto’s uploaden die overzichtelijk op de info-pagina door andere leden zijn te bekijken en op te slaan. En er wordt zelfs een extra markt aangeboord met Dropbox-ondersteuning. Iedereen kan documenten toevoegen en delen met anderen. Bovendien meldt de app ontwikkelingen met pushberichten. Of er nou een nieuw tekstbericht of een nieuw document is gedeeld. En ook handig: als het niet langer iets toevoegt om je locatie te delen, ben je daar één schuifje van verwijderd op de kaartpagina. Alle functies werken probleemloos in onze test.

Plans chatoverzicht iPhone Plans leden en bestanden

Veelbelovend

De mate van controle die je zelf hebt, het combineren van chatten en locatie delen en het uitwisselen van bestanden, zetten Plans op de kaart als inderdaad een handige app voor festivals of andere bestemmingen die je samen wilt bezoeken. Voor plannen op langere termijn zou een takenlijst het afmaken, maar het gemis daarvan is niet het grootste kritiekpunt op Plans. Dat is dat ontwikkelaar Plans LLC de achterhaalde gedachte heeft dat een app met sociale intenties niet op Android hoeft uit te komen. Dat sluit een groot deel van de mobiele gebruikers uit en ondermijnt het idee van de app. Voorlopig blijft Plans steken op ‘veelbelovend’.

Downloaden: Plans (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Lees ook: De beste apps voor vrienden zoeken op vakantie en festivals

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2014, 16:00
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp zoek mijn vrienden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.