2000 jaar door Domplein in Utrecht reizen met iPad-app

Tijdreis 2000 jaar Domplein in Utrecht is een fraaie iPad-app waarin je in 5 tijdperken kennis maakt met de Dom. Het begint al in de Romeinse tijd.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Tijdreis 2000 jaar Dom rondkijkenHet hart van Utrecht heeft een verhaal. Of moet je zeggen: meerdere verhalen? DOMunder, een nieuwe attractie onder het Domplein in Utrecht, heeft de iPad-app Tijdreis 2000 jaar Domplein in Utrecht uitgebracht. Daarin maak je kennis met de geschiedenis van het stadshart. De stichting noemt de applicatie een ‘virtuele reis’ en die worden met fraaie beelden aangekleed van bijvoorbeeld 3D-modellen van de Dom in verschillende tijdperken.


De applicatie knipt de geschiedenis van de Dom in vijf onderdelen op. De applicatie begint in de Romeinse tijd, gaat door naar de vroege middeleeuwen en pakt dan twee fases van de toren en kerk op: de Romaanse Dom en de Gotische Dom. Uiteraard wordt ook het gebouw zoals het nu is niet overgeslagen.

domplein-tijdreis-utrecht

Van elke periode kan je zelf 3D-modellen van de Dom ronddraaien en van alle hoeken bekijken. Er zijn panoramabeelden waar je ‘in’ kan kijken en natuurlijk missen ook artikelen met tekeningen, foto’s en video’s niet. Muziek uit de verschillende periodes zorgt voor de juiste sfeer.

Pluspunten

  • Sfeervolle geschiedenisles
  • Mooie 3D-impressies

Minpunten

  • Interface kan net iets duidelijker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 14:25
Categorieën Naslagwerken, Nederlandse apps
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.