iCulture speelt: het leven van een oorlogsslachtoffer in This War of Mine

This War of Mine is een veelbelovende iPad- en iPhone-game waarin je de oorlog meemaakt door de ogen van een oorlogsslachtoffer.

ICS Glorkian Warrior iOSDe traditionele donderdag-gamesdag in de App Store voor iPhone en iPad wordt deze week een beetje gekaapt door iPad-game Surgeon Simulator, waar we op onze zustersite al een artikel over schreven. Ook de grote update van Smash Bandits Racing valt op – en in deze iCulture speelt nog twee nieuwelingen: woordspel Word Forward en het chaotische Glorkian Warrior. Maar we kijken vooral uit naar The War of Mine, een game die de andere kant van de oorlog belooft te belichten.

Word Forward: pittig woordspel

ICS Word Forward iPad iPhone woordspelIn de meeste woordspellen moet je vooral lekker lange woorden maken om veel punten te krijgen. In Word Forward levert een lang woord ook meer op dan een woord van drie letters, maar je moet je wel steeds afvragen of een lang woord spelen verstandig is. De letters die je daarvoor gebruikt, verdwijnen namelijk van het bord. En daar moet je zoveel mogelijk woorden mee maken om aan de score rechtsboven in beeld te voldoen dat level. Lange woorden leveren echter wel weer swaps op, waarmee je overgebleven letters op het bord met elkaar kan omwisselen: ook handig. Word Forward biedt 125 levels met vooraf bedachte letters. Er zit dus geen willekeur in, en dat maakt weer dat je prima je scores kan vergelijken met vrienden en bekenden in Apple’s Game Center. Het zorgt er ook voor dat je zeker weet dat een level eerlijk is. En dat het dus aan je Engelse woordenschat ligt dat je een level wel of niet haalt. Word Forward is een geinig spelletje met genoeg uitdaging.

Downloaden: Word Forward (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=M6ieIU_pAUk

Glorkian Warrior: gekheid

ICS Glorkian Warrior iPad iPhoneWil je arcade en mag het een beetje maf? Maak kennis met Glorkian Warrior, een van de weinige lichtpuntjes op deze games-donderdag in de App Store. Glorkian is een kruising tussen platformer en Arkanoid. Als roze drie-ogig monster vuur je naar de gevaren hoog in de lucht en ontwijk je tegelijk de vele munitie die zij op je uitstorten. Het verschil met andere games in dit genre, is dat je hier op een vaste ondergrond staat waar ook genoeg op gebeurt. En dat je daarom niet altijd naar links en naar rechts beweegt om ellende te ontwijken, maar ook over gevaren heen springt. Glorkian Warrior is één grote chaos, met gelukkig verschillende moeilijkheidsniveaus. Kan je nog even een ‘rustpuntje’ opzoeken…

Downloaden: Glorkian Warrior (€2,69, geen in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

This War of Mine: oorlog vanaf de andere kant

ICS This War of Mine iPad iPhone11-bit Studios maakt er een sport van: bekende gamegenres pakken en ze precies vanaf de andere kant benaderen. Zo waren de drie Anomaly-games tower offensive games, niet defense-games volgens het boekje. Je viel de straten met verdedigingstorens juist aan in plaats van ze te verdedigen. En nu lijkt de studio hetzelfde kunstje te flikken bij een oorlogsgame.

This War of Mine is onthuld in een trailer die indruk maakt in beeld en geluid. De game wil de oorlog vanaf de andere kant benaderen. Je speelt geen soldaat, stuurt geen leger aan en laat ook sluipschutter-geweren ongemoeid. Je speelt in plaats daarvan een slachtoffer van de oorlog die besluit andere mensen onderdak te geven. Je voed ze, geneest ze en bouwt je schuilkelder steeds verder uit. Daarnaast bescherm je de mensen ook. Het is nog niet precies bekend hoe, en we zijn erg benieuwd of dat ook op relationeel vlak gebeurt of dat je puur sluipschutters moet elimineren bijvoorbeeld. Hoe dan ook oogt en klinkt This War of Mine ronduit veelbelovend.

https://www.youtube.com/watch?v=M6ieIU_pAUk

De game moet eerst op de pc verschijnen, maar wordt dan doorontwikkeld voor het touchscreen. Het is nog niet bekend wanneer we kennis kunnen maken met This War of Mine.

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2014, 18:37
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, woordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.