iCulture speelt: geluiden maken en raden en Nederlandse SoundRiddle

SoundRiddle is een leuk Nederlands iPhone-spel waarin je geluiden raadt en zelf maakt, zodat vrienden ze moeten raden!

SoundRiddle iPhoneDe spraakmakende prijsvraag van Q-Music, maar dan in spelvorm voor jou en vrienden. Dat is de Nederlandse iPhone-app SoundRiddle, die recent een nuttige update kreeg waardoor spelers niet meer worden uitgelogd als ze even geen internetverbinding hebben. In het spelletje kan je een zo hoog mogelijke score halen door allerlei geluiden achter elkaar te raden, maar het wordt pas echt leuk als je met online met vrienden speelt.

Net als in de recent uitgekomen sociale games Per Seconde Wijzer en De Nationale Nieuws Quiz, kan je het opnemen tegen ‘de computer’. Hier doe je dat alleen niet voor de hoogste score in je vriendenlijst, maar om hintmunten te verzamelen zodat je zoveel mogelijk andere opgaven makkelijker raadt. Je kan de hinmunten uitgeven voor aanwijzingen over het geluid dat je hoort. Dat speel je oneindig vaak middenin beeld af met de afspeelknop, maar raadt maar eens wel dier je hoort. Of aan wel voorwerp je je oor te luister hebt gelegd.

SoundRiddle geluid inspreken SoundRiddle iPhone geluid raden

Nee, geluiden raden is niet makkelijk. Dat wisten we al van het Q-Music spel, maar dat leer je in de app ook wel. Of je nou een spel start in een willekeurige categorie of zelf je categorie kiest. Als dieren, voorwerpen, films, locaties, mensen, natuur, spellen of sport: het antwoord ligt lang niet altijd voor het oprapen. En daarom zijn die hintmunten dus handig. Je begint met 100 en geeft ze uit aan letters (hoe minder letters in totaal er nodig zijn, hoe hoger de prijs), tegels die een plaatje onthullen of een audiohint. Daarbij hoor je net even een ander fragment.

SoundRiddle eigen score SoundRiddle chatten om te raden

Maar op internet met vrienden spelen is leuker. Je speelt niet zozeer tegen elkaar, maar laat anderen voor je zwoegen. Je neemt zelf een geluid op en vervolgens daag je vrienden uit het geluid te raden. Daarbij kan je zelf alle hints bepalen, van de volgorde van alle letters die je raders krijgen tot de vakjes die openen in de foto. Je vrienden werken samen om je raadsel te ontrafelen en bepalen gezamenlijk of ze hints willen raadplegen. Dat gebeurt zelfs in een groepschat van het spel – waar je zelf in kan meegluren. Prachtig om te zien! Maar wel een functie die je pas krijgt als je eenmalig 1,79 euro hebt neergelegd. Een betaalde Premium-optie optie dus. Je kan hem ook ontgrendelen voor 5000 hintmunten, maar kom daar maar eens aan.

SoundRiddle is een grappig solospel, maar is na betaling van 1,79 euro pas echt leuk. Nu hopen dat je vrienden dat geld ook over hebben om hun eigen geluiden en uitdagingen aan jou voor te leggen.

Downloaden: SoundRiddle (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2014, 19:36
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, sound

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.