iculture-biz
iCulture Biz Ook zakelijk scherp

Freelancer iPhone-app: zoeken naar ZZP’ers en klussen

De Nederlandse iPhone-app Freelancer brengt freelancers en opdrachtgevers bij elkaar. Je kan het aanbod bekijken en reageren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Freelancer.nl iPhone-appGezocht: een projectmanager video voor een serie interviews. Aangeboden: een schrijfster gespecialiseerd in commerciële teksten voor 40 euro per uur. Vraag en aanbod omtrent freelancers komen bij elkaar in de nieuwe Nederlandse iPhone-app Freelancer, gebaseerd op de gelijknamige .nl-website. Het doorbladeren van ZZP’ers en klussen kost niks en ook een account nemen is gratis. Voor de vervolgstappen biedt de app aanvullende abonnementen aan.


De abonnementen sluit je niet af in de iPhone-app, maar via een betaling op de website. Voor 45 euro per half jaar of 60 euro per jaar krijg je in de app en op de website de mogelijkheid op klussen of klussers te reageren. De dienst faciliteert de toenadering tussen de twee partijen en kan optioneel helpen met contractonderhandelingen, maar die eigenschappen zie je niet direct terug in de app.

Zoekmachine

Dat is vooral een zoekmachine waarin je ruimte hebt voor de drie voornaamste functies van de website. Met het linker tabblad zie je een selectie freelancers, de centrale pagina toont de laatst toegevoegde klussen en op de derde bekijk je jouw profiel. In het schuifmenu zie je als laatste aspect van de app een lijst met je eigen favorieten aan zowel de vraag- als aanbodkant.

Freelancer.nl iPhone-app zoeken Freelancer.nl freelancers aangeboden

Dat de applicatie een nieuwe uitgave is naast de website, zie je aan het gegeven dat veel freelancers nog geen korte functie-omschrijving hebben gegeven waardoor je meteen op de overzichtspagina al ziet wat iemand doet. Gericht zoeken wordt makkelijk gemaakt met de zoekfunctie, waarin je kiest voor categorie, iemands locatie, mogelijke checks voor ID, CV en VAR en kies je voor een minimale waardering waarop je wilt zoeken. Zijn er geen resultaten, dan zie je dat voordat je op de zoekknop hebt gedrukt.

Doorgroeien is wenselijk

Dat laatste is vooralsnog niet uitgesloten: een snelle scan leert dat er elke dag zo’n twee opdrachten op de website worden gezet. Freelancer.nl staat vast nog niet waar de site wil staan. Ook de iPhone-app van ontwikkelaar Niels van der Schoot mag wat ons betreft doorgroeien. De intentie is goed, met onder andere inzicht in de hoeveelheid offertes die al zijn verstuurd naar klussen. Wel beweegt de applicatie wat schokkerig en duurt laden soms lang. Gezocht: nettere afwerking voor een goed idee?

Downloaden: Freelancer (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.