iculture-biz
iCulture Biz Ook zakelijk scherp

Apps voor contacten beheren op iPhone: Mingle, Networkr en Glue

Contacten beheren op iPhone kan met de nieuwe apps Mingle, Networkr en Glue. Schrijf notities bij klanten en voer acties uit met personen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Contacten beheren op iPhone 3 appsKan je in het zesde jaar van de App Store nog apps uitbrengen die van de iPhone een nóg beter netwerkinstrument maken? Drie nieuwe apps denken van wel – en elk vinden ze een eigen niche. We nemen ze in dit artikel kort en bondig onder de loep. Mingle wil je op meer manieren verbinden aan contacten, Glue Social Notebook geeft notitieruimte voor zakelijke relaties en Networkr heeft misschien nog wel het simpelste idee: Tinder voor business. Hoe goed werken ze?

Mingle: acties bij je contacten

Contacten apps iPhone MingleEen telefoonnummer, mailadres en notitieveld bij contactpersonen uit je adresboek, dat is Mingle wat te karig. De applicatie zorgt voor extra handelingen die bij contactpersonen kan uitvoeren. Een behoorlijk arsenaal extra handelingen zelfs. Zo kan je instellen dat je direct met iemand wil bellen op Skype, iemand wil aanschrijven op Twitter, een website van iemand wil openen of een nieuwe agenda-afspraak wil aanmaken waarin je die persoon meteen vermeldt. Vervolgens hoef je alleen maar over een persoon te vegen om een van de acties uit te voeren.

Een ambitieus idee waar een groot nadeel aan kleeft. Je moet die informatie namelijk handmatig invoeren en die voer je alleen in voor Mingle. Er zijn geen geautomatiseerde processen en dus vergt de app nogal wat invoerwerk. Ook jammer, maar vergeefbaar, is dat je voor alle contactpersonen dezelfde vier standaardhandelingen hebt. Het kan allemaal net iets slimmer.

Downloaden: Mingle: Action-Based Contacts (€0,89, iPhone, iOS 7.0+)

Networkr: Tinder voor business

Contacten apps iPhone NetworkrKan je op een nog makkelijkere manier aan andere zakelijke contacten worden geholpen dan Networkr? Het idee is razend eenvoudig. Het is een Tinder voor zakelijk gebruik. Je koppelt je LinkedIn-account aan de app en krijgt dan andere gebruikers van Networkr voorgeschoteld. Je ziet een foto en leest een CV en bepaalt dan met één knop of je met iemand in contact wil komen of niet. Als beide partijen in contact willen kopen, feliciteert de app je en krijg je twee mogelijkheden.

Daar draait Networkr helaas de soep in vooralsnog. Je kan in de app iemand wél een e-mail sturen, maar niet verbinden op LinkedIn. Dat geeft althans op het moment van schrijven voortdurend een foutmelding, onafhankelijk van de persoon die je wilt accepteren. Ook niet zo’n rare gedachte trouwens, omdat je binnen LinkedIn zelf altijd moet aangeven waar je iemand van kent. Momenteel accepteert de app overigens alleen mensen in het startup-, tech- of marketingwereldje. Het is te hopen dat Networkr die oneffenheden en beperkingen vlak weet te strijken. Het idee is puik, inclusief de zoekfilters om eerst in een gebied van voorkeur te zoeken.

Downloaden: Networkr (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

Ontwikkelaar Nodes laat aan iCulture weten verrast te zijn door de vroege publiciteit. De app is tijdelijk teruggetrokken uit de App Store ‘omdat hij simpelweg nog niet goed genoeg is’. We houden je op de hoogte.

Glue Social Notebook

Contacten apps Glue Social NotebookAls je business valt of staat bij het onderhouden van klantcontact, heb je aan Glue Social Notebook een gratis oplossing om informatie van die klanten vast te leggen. De app raadpleegt je adresboek, waarna je persoonsprofielen kan aanmaken en drie soorten informatie kan verwerken. Je slaat informatie over iemand op onder Facts, zet mogelijke gespreksstof op rij onder Talking Points en je kan een Reminder zetten. Die laatste wordt meteen gekoppeld aan de standaard Herinneringen-app op de iPhone. De data die je opslaat in Glue wordt daarbij ‘nooit gedeeld en nooit geupload naar servers’, aldus ontwikkelaar Cal Smith. Je kan zelf een backup maken via iTunes.

Het idee van Glue Social Notebook is sterk en kan ervoor zorgen dat je de app regelmatig opent voordat je een contact belt (wat overigens niet kan vanuit de app). Helaas kan de uitvoering beter. Zo voer je facts en talking points altijd in op één regel en kan je die ook alleen teruglezen op één regel. Dat is helaas echt te karig om snel een goed profiel van iemand te maken of te lezen. Je moet altijd doordrukken en door een zin scrollen om alles te lezen. Het moet gelukkig niet veel moeite zijn om dit probleem op te lossen voor Glue.

Downloaden: Glue Social Notebook (gratis, iPhone, iOS 7.1+)

Dit artikel is onderdeel van de serie iCulture Biz, waarin onderwerpen aan de orde komen die voor ondernemers interessant zijn. Bekijk de hele serie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.