I amsterdam QR spots: verken de hoofdstad en gratis Wi-Fi spots

I amsterdam QR spots is de derde iPhone-app in de I amsterdam promotiecampagne voor de hoofdstad, en deze is voor iedereen handig. Met de applicatie kan je namelijk zoeken naar plekken met gratis Wi-Fi.

I amsterdam QR spots iPhone iPod touch gratis Wi-FIDe hoofdstad van Nederland profileert zich aardig op de iPhone en iPod touch. De derde applicatie in de langlopende ‘I amsterdam’-reclamecampagne is alweer enige tijd een gegeven en leert je de stad kennen aan de hand van QR-codes. Door met de iPhone-app I amsterdam QR spots geïnstalleerd een code op een gebouw of monument te scannen, krijg je er de geschiedenis ervan op het beeld van je telefoon. Alle artikelen zijn voorzien van oud beeldmateriaal en een uitgebreide tekst. Tevens laat de app gratis Wi-Fi spots in de stad zien.


De grap is eigenlijk dat je Amsterdam ook prima kan leren kennen in de app, zonder de codes te scannen. Als de applicatie klaar is met het verwerken en analyseren van de data – iets dat opvallend lang duurt, kan je een buurt selecteren om er meer over te weten te komen. Het centrum, De Plantage, Oostelijk Havengebied, Noord, Westerpark, Oud-West en De Pijp zijn de gebieden die centraal staan in de app. Elk gebied heeft zijn eigen pagina, waar een introductie en samenvatting van het gebied wordt gegeven. Daaronder tref je de verschillende bezienswaardigheden die je kan scannen als je ter plekke bent, maar ook meteen kan lezen als je erop drukt.

Aan het taalgebruik in de Nederlandstalige app, wordt snel duidelijk dat de applicatie zich echt op nieuwsgierige Nederlanders richt en bijvoorbeeld niet op buitenlandse studenten die de taal er razendsnel eigen proberen te maken. Er wordt nadrukkelijk aandacht besteed aan de architectuur van omgevingen en de tijd. Bij elk monument zie je wie de architect ervan was, wie de opdracht tot de bouw gaf en in welk tijdsbestek het gebouwd is. Je kan een monument ook op een offline zichtbare kaart van Amsterdam bekijken. De tekst is opgesneden in korte alinea’s met tussenkoppen en vaak foto’s ertussen. Zo blijft de hoeveelheid informatie goed te behappen.

Het tabblad What heeft een andere insteek en wijst je de dingen die je kan doen. De sectie vertelt met foto’s en tekst over winkelgebieden en specifieke winkels, theaters en podia en heeft vier top 10-lijstjes van cafés en clubs, musea, restaurants en ‘niet te missen’ zaken. Opmerkelijk: er is geen enkele top 10 die zich tot 10 items beperkt. Een handige functie voor iedere bezoeker van de stad is de sectie waarin je kan zoeken naar gratis Wi-Fi spots in Amsterdam. Je kan ze sorteren op huidige afstand ten opzichte van je eigen positie, het type pand (een café bijvoorbeeld) en op alfabet.

Het is misschien wel de laatste eigenschap die van I amsterdam QR spots voor veel iPhone-gebruikers nuttig zal zijn. Frappant genoeg is de scanner door de informatievoorziening in de app en de Wi-Fi spots, misschien wel de meest overbodige functie in de applicatie.

Downloaden: I amsterdam QR spots (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.