NASA brengt gratis Flight Control-variant Sector 33 op de iPad uit

De NASA heeft een gratis game Sector 33 voor kinderen uitgebracht. Het moet jongeren interesseren in exacte studies. Sector 33 is een soort Flight Control, maar dan met realistische schermen, waarbij je wiskundevaardigheden nodig hebt.

sector 33 icoonDe NASA heeft al meerdere apps uitgebracht waarmee je kunt genieten van foto’s uit het heelal. Deze keer komen ze echter op de proppen met een game, Sector 33. Het gaat om een educatieve game, waarmee iedereen kan ervaren hoe het is om luchtverkeersleider te zijn. De game simuleert het aansturen van de aanvliegroutes waarmee vliegtuigen op een luchthaven landen. Dat kan met Flight Control natuurlijk ook, maar bij de NASA is wel gekozen voor een iets realistischer speelveld. De game is gericht op scholieren uit de laagste klassen van de middelbare school. Je hebt er wiskundige vaardigheden voor nodig en moet goed problemen kunnen oplossen.

Je wijst de vliegtuigen de weg in een sector (nummer 33) waarbij je het luchtruim in Californië en Nevada in de gaten moet houden. Daarbij pas je de snelheid en het gewenste pad aan, zodat de vliegtuigen niet botsen en ze in de kortst mogelijke tijd kunnen landen. NASA wil met de game jongeren interesseren in wetenschap, technologie, engineering en wiskunde in de hoop dat ze later ruimtevaartkunde of een aanverwant vak gaan studeren. De game is gebaseerd op een bestaande softwaretitel, Smart Skies Line Up With Math, dat al sinds 2005 in de klaslokalen wordt gebruikt.

Downloaden: Sector 33 (gratis – universeel)

sector 33 ipad game

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 13:09
Categorieën Games, Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.