Hyves iPhone applicatie nu beschikbaar (exclusieve preview)

iPhoneclub.nl heeft een exclusieve preview van yPhone, de officiële Hyves-applicatie voor de iPhone. Het bevat alle belangrijke functies van de sociale netwerksite.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Hyves is de afgelopen maanden druk bezig geweest met yPhone, een native Hyves-applicatie die je binnenkort via de App Store kunt installeren. Gisteren is de applicatie ter beoordeling naar Apple gestuurd, later deze week zou yPhone al voor iedereen beschikbaar moeten zijn. iPhoneclub.nl heeft van Hyves een exclusieve preview gekregen van yPhone (Hyves op de iPhone), waardoor we je nu alle screenshots kunnen laten zien.

De applicatie yPhone bestaat uit verschillende onderdelen en bevat bijna alle functies die je ook op de desktop tot je beschikking hebt. Na het inloggen met je Hyves-accountgegevens kom je terecht op het Homescherm met vier onderdelen: Overzicht, WieWatWaar, Foto’s en Relaties. Je ziet in één oogopslag wie vrienden is geworden met wie en je kunt in een tekstvak onderin het scherm intypen wat je zelf aan het doen bent.


Foto’s is één van de belangrijkste onderdelen. Je kunt vanuit yPhone foto’s uploaden, die binnen een paar klikken op Hyves staan. Vanuit de applicatie kun je je camera starten en een foto maken of een bestaande foto uit de camerarol uploaden. In de applicatie zelf kun je ook foto’s van anderen bekijken, als je wilt zelfs schermvullend.

Adresboek is het onderdeel waar je de contactgegevens van je Hyves-vrienden vindt. Je kunt vanuit yPhone zelfs bellen, mailen en sms’en naar vrienden. Natuurlijk kun je ook krabbelen of een privébericht sturen. De applicatie kan ook handig zijn als je de 06-nummers van je vrienden nog niet hebt genoteerd, of als je je telefoon verliest: je kunt ze in je Hyves-applicatie weer terugvinden (als ze hun nummer hebben ingevuld).

yPhone kan na je toestemming ook je locatie gebruiken. Zo kun je bij het uploaden van een foto je locatiegegevens meesturen (geotagging), zodat Hyves de foto op een kaart kan tonen. Bij een WieWatWaar toont de applicatie automatisch welke horecagelegenheden in de buurt zijn, zodat je makkelijker kunt aangeven waar je bent. Je kunt daar ook een privéspot gebruiken, maar die moet je van tevoren wel al hebben aangemaakt in je profiel op hyves.nl, want vanuit yPhone kun je niet aangeven dat je huidige locatie een privéspot is. Volgens Raymond Spanjar, een van de initiatiefnemers achter Hyves.nl zal dit in een volgende versie wel mogelijk worden gemaakt.

Onderin het scherm zie je vier knoppen, op een manier die standaard is geworden in veel iPhonea-applicaties. Er is een knop met je eigen naam: hier vind je de foto’s, krabbels en minibuzz van jezelf. Bij Vrienden blader je door een alfabetische lijst van vrienden, waarbij je elk van hen kan aantikken om te krabbelen, bellen en dergelijke Met de zoekfunctie bovenin het scherm blader je snel naar de gewenste vriend. Helemaal rechtsonder staat de knop Inbox voor je berichten.

Rechtsboven zijn meestal twee knoppen te zien: een vergrootglas voor het zoeken van hyvers (waarna je ze kunt uitnodigen) en een fotoknop om op elk moment een foto te kunnen maken en uploaden.

Hyves heeft de applicatie de afgelopen maanden in nauwe samenwerking met Service2Media gebouwd. In een volgende versie zal ook een kaart beschikbaar komen waarop je kunt zien waar je vrienden zijn. Die mogelijkheid komt echter pas volgend jaar beschikbaar. Ook zul je dan per spot kunnen zien welke events er zijn en welke vrienden er al aanwezig zijn.

De iPhone is populair onder Hyves-gebruikers: een halfjaar na de introductie van de iPhone in Nederland is de iPhone de Nokia N95 al voorbij als populairste toestel op de wap-site. Van de 400.000 unieke bezoekers zijn er maandelijks tussen de 50.000 en 100.000 iPhone-gebruikt.

Info: yPhone

  • Ontwikkelaar: Hyves
  • Applicatie: yPhone
  • Te koop via: App Store (binnenkort)
  • Prijs: gratis
  • Geteste versie: 1.0 beta

Reacties: 118 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.