Humo’s tv-gids: Belgische televisiegids voor iPhone

Humo's tv-gids is een Vlaamse televisiegids voor de iPhone met een wat onoverzichtelijke programmastructuur en vriendenfunctie.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Humo's tv-gids iPhone iPadDe Vlaamse televisiegids Humo heeft een eigen tv-gids app uitgebracht voor zowel de iPhone als iPad. Humo’s tv-gids heeft niet de inhoud en bonte meningen van de gids of de bijbehorende iPad-app, maar is vooral een applicatie om even mee te kijken wat er op de kijkdoos is. De app kiest voor een horizontaal zenderoverzicht: je veegt horizontaal door de verschillende zenders. Als je naar onderen scrollt, zie je wat er later die dag op de zender te zien is.

De eerste recensies in de Belgische App Store laten een eenduidig beeld zien: dat is geen handige aanpak. Het aanbod staat er door op zenders ingedeeld en beantwoordt niet direct de vraag: ‘wat is er nu op tv’? Daarvoor moet je immers constant horizontaal scrollen. De aanpak maakt wel dat de applicatie snel is. Je moet veel scrollen, maar het gaat wel soepel. Helaas heeft Humo niet echt zijn best gedaan om de gids verder functies te geven. Je ziet in de meeste gevallen amper info over een programma als je erop drukt en over een programma tweeten met andere gebruikers is ook niet aan de orde. Je kan programma’s wel delen op Twitter op Facebook en toevoegen aan Mijn Keuze. Pas als je dat hebt gedaan, kan je een herinnering voor de uitzending zetten.

Mijn Keuze is een andere sectie in het hoofdmenu en die is aardig bedacht. De app onthoudt alle programma’s die je leuk vindt en toont die op de dagagenda waar je verticaal doorheen kan bewegen. Zo kan je elke dag zien hoe je televisieavond eruit ziet. Helaas werkt het niet met terugkerende uitzendingen. Er is elke dag een zes uur-journaal, maar je ziet hem alleen terug in Mijn Keuze op de dag dat je hem hebt toegevoegd. Niet in het schema van volgende dagen. Dat maakt de Mijn Keuze-functie wel heel bewerkelijk.

Humo's tv-gids iPhone Canvas Humo's tv-gids programma

Doet Humo’s tv-gids voor de iPhone en iPad ook iets bovengemiddeld? Ja: de sectie Aanbevolen. Daarin zie je elke dag een tijdschema met daarin de ideale televisieavond volgens Humo en kan je er ook zelf een maken met Facebook-vrienden. Jouw suggesties komen bij anderen te staan en de suggesties van jouw vrienden dringen ook binnen in jouw overzicht. De laatste sectie heet tv-nieuws en bevat actuele programmabeschrijvingen en aankondigingen. Zowel het nieuws als Aanbevolen werkt feilloos, maar op hét punt waarop een tv-gids op de iPhone moet scoren, werkt Humo’s tv-gids gewoon niet ideaal.

Downloaden: Humo’s tv-gids (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2014, 13:43
Categorieën Amusement, Belgische apps
Onderwerpen televisie, tv-gids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.