WordPress op iPhone slaat vaker automatisch op en toont previews

WordPress is vernieuwd op iPhone en iPad naar versie 3.5, met previews en en vaker automatisch opslaan. Let op: voor gebruik herinstalleren.

Wordpress update blogplatformHet platform WordPress waarmee je blogs kan maken, heeft een aardige update gehad op de iPhone en iPad. De nieuw geïntroduceerde versie 3.5 van de app implementeert een functie om snel, ‘echte’ previews te zien van je teksten. Zo kan je meteen zien hoe een artikel er bij publicatie uit zal zien in de mobiele interface van je WordPress-blog, indien gebruikt. Mogelijk moet je de applicatie wel herinstalleren na de update: op twee toestellen bij ons werkte de app niet meer na het updaten naar versie 3.5.

WordPress bleef in beide gevallen hangen in het menu van de app waarbij aan de rechterkant de inhoud van een blog geladen moet worden. Dat gebeurde niet, en de zichtbare knoppen in de applicatie lieten zich evenmin beroeren. Het herinstalleren van de app en opnieuw inloggen op WordPress-account(s) corrigeerde de fout.

Behalve de vernieuwde previewfunctie van artikelen, slaat WordPress ook een slag als het gaat om het gevoel waarmee je artikelen schrijft in de applicatie. WordPress slaat teksten veel vaker automatisch op. Daarnaast worden bewerkingen opgeslagen op je iPhone of iPad voordat ze worden bijgewerkt op je blog. Met een nieuwe indicatie rechtsonder in beeld zie je wanneer je wijzigingen worden opgeslagen.

Wordpress hoofdmenu Wordpress schrijven

Het laatste aangestipte punt van de WordPress-update is een beetje schrijnend. De app zegt eventuele vastlopers bij het openen bij de app te hebben verholpen – maar wij kregen dus pas vastlopers na het herinstalleren van de applicatie.

Downloaden: WordPress (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2013, 14:20
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen weblog, wordpress

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.