HTML5-games spelen op je iPhone

Spil Games lanceert mobiele HTML5-websites voor de iPhone. Op deze sites kun je online spelletjes spelen in de Safari-browser.
Vincent Davids - · Laatst bijgewerkt:

Sites als Spele.nl en ElkSpel.nl bieden Flash-games aan, maar zijn niet speelbaar op de iPhone. Gelukkig komt Spil Games met een oplossing. De marktleider op het gebied van online casual games lanceert mobiele HTML5-websites voor de iPhone. Op deze sites kun je online spelletjes spelen. Daarnaast looft Spil Games prijzen uit aan HTML5-ontwikkelaars voor de beste HTML5-spellen. De totale prijzenpot: 50.000 dollar.

Aangezien de iPhone geen Flash ondersteunt, zijn Flash-games niet speelbaar in de browser. HTML5-games zijn wel speelbaar. Doordat HTML5 een open standaard is, hoeven spellen maar één keer ontwikkeld te worden. Vervolgens zijn ze op pc’s, iPhones, Android-telefoons en iPads te spelen.

Wanneer je vanaf vandaag naar websites als Spelletjes.nl, Spel.nl of GirlsGoGames.nl met je iPhone, dan krijg je automatisch de mobiele versie van de site te zien. Op dit moment staan er al een aantal HTML5-spelletjes op, maar in de toekomst verschijnen er nog veel meer.

De spellen op de mobiele websites van Spil Games zijn van verschillende kwaliteit. Orbium en TicTacToe zijn prima spellen en werken uitstekend op de iPhone. Fred Jones en iTangleword vallen tegen en zijn moeilijker te besturen. Maar goed, het is in ieder geval een mooi begin.

“We zijn ons ervan bewust dat HTML5 zich nog in een vroeg stadium bevindt, maar er kunnen al mooie spellen mee gemaakt worden en we zijn ervan overtuigd dat de sector het snel zal oppakken”, zegt Peter Driessen, bestuursvoorzitter van Spil Games. “Wij schatten dat HTML5 binnen drie jaar de standaard wordt voor alle gameplatformen.”

Ben jij een HTLM5-ontwikkelaar? Ga dan naar de website HTML5 Contest, waar je kunt deelnemen aan de maandelijkse wedstrijd. Succes!

Spil Games

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 14:03
Categorie Games
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.