Heineken Kidnapp Tour: beleef de Heineken-ontvoering op je iPhone

Heineken Kidnapp Tour is een digitale rondwandeling langs belangrijke plekken van de Heineken-ontvoering. De app is te gebruiken als wandelapp, of thuis op de bank. Geluidsfragmenten, tv-beelden, foto's en scans van originele brieven maken de ontvoering zo realistisch mogelijk.

heineken kidnapp tourDe Heineken-ontvoering is de laatste tijd weer behoorlijk in het nieuws, vanwege de film over één van Neerlands meest spraakmakende ontvoeringen. Uitgever Sanoma speelt erop in met een app, waarmee je alle belangrijke plekken rondom deze ontvoering kunt ontdekken. De app leidt je langs het geboortehuis van Willem Holleeder, de stamkroegen van de ontvoerders en de loods waar ze Heineken en Doderer hebben vastgehouden. Er zijn twee manieren om de tour te volgen: buitenshuis, of thuis op de bank terwijl je naar de documentatie kijkt.


Buitenshuis kun je zelf langs de locaties in Amsterdam en omgeving lopen. Aan de hand van foto’s, tv-beelden en geluidsfragmenten wordt geprobeerd om de gebeurtenissen rond de ontvoering van Alfred Heineken zo realistisch mogelijk weer te geven.

heineken kidnappDe app is gemaakt met medewerking van Sjerp Jaarsma, mede-auteur van het boek ‘De Heineken Ontvoering’ waarvan meer dan 15.000 exemplaren zijn verkocht. De app biedt overigens meer dan een rondleiding langs alle belangrijke plekken, met deskundig commentaar van Jaarsma. Je vindt in de app ook kopieën van de originele losgeldbrieven (inclusief de originele spelfouten), geluidsopnames van de ingesproken bandjes met aanwijzingen hoe het losgeld overhandigd moest worden en foto’s die nog niet eerder zijn vertoond. Denk daarbij aan jeugdfoto’s van ontvoerders Willem Holleeder en Cor van Hout. Voor de misdaadliefhebbers een nuttige app om het plaatje rond de ontvoering weer wat completer te krijgen.

De app KidnApp Tour is momenteel voor €0,79 te downloaden. Na 14 december gaat de prijs omhoog naar €2,39.

Downloaden: Heineken Kidnapp Tour (tijdelijk €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.