Discovr Music 2.0: muziekontdekkings-app wordt nog beter op iPad

Discovr Music versie 2.0 voor de iPad brengt vele verbeteringen aan de applicatie om muziek mee te ontdekken. Zo loopt de muziekspeler nu door en kun je er vanaf allerlei plekken muziek aan toevoegen.

Discovr Music 2.0 iPhone iPod touch iPad muziekspeler muziek ontdekkenPontificaal en centraal staat hij in een zwarte balk bovenin het scherm: de directe toegang tot de muziekspeler van Discovr Music. Het vormt de meest ingrijpende vernieuwing van de update voor de iPad-applicatie waarmee je nieuwe artiesten en bands kan ontdekken op een muziekkaart. Vanaf de net uitgebrachte versie 2.0 van Discovr Music, loopt de muziek altijd door en kun je vanaf allerlei plekken in de app muziek aan de wachtrij toevoegen om af te spelen.

De basisfunctionaliteit van de app is nog hetzelfde. Je voert een artiestennaam in en krijgt vervolgens die artiest op een kaart te zien, meteen omringd door artiesten die volgens de app vergelijkbaar zijn. Als je weer op een van die artiesten drukt, krijg je daar weer aanverwante artiesten voor te zien en zo breidt de muziekkaart zich alsmaar verder uit. Voorheen moest je in Discovr Music twee keer op een artiest tikken om op de informatiepagina’s terecht te komen en kon je daar op een liedje drukken om er een voorbeeld van af te spelen. Met ingang van deze update blijft de muziek op elke pagina doorspelen. Je kan nu een artiest op de muziekkaart lang indrukken en meteen alle muziek van de artiest én eventueel zelfs alle aanverwante artiesten, afspelen of in de wachtrij zetten. Ook in de muzieksectie van een geselecteerde artiest kan je alle nummers van een album meteen aan een wachtrij toevoegen. De app gaat alle samples dan langs.

Discovr Music gaat om het ontdekken en aftasten van muziek en laat je om die reden (en licentieperikelen) geen volledige nummers horen. In de nieuwe update is de informatie over artiesten echter nog uitgebreider geworden. Je vond er al allerlei beluisterbare nummers van meerdere albums van artiesten, reviews van websites, blogs en video’s, maar in de update zijn ook uitgebreidere en betere biografieën van de artiesten opgenomen.

Andere verbeteringen aan Discor Music zijn een nieuwe help-sectie die de applicatie aan je uitlegt en de deelfuncties zijn verbeterd. Je kon liedjes, artiesten en muziekkaarten al delen via e-mail, Facebook en Twitter, maar je kan muziekkaarten nu ook kopiëren naar het klembord. Zo kan je ze later plakken in bijvoorbeeld een document of e-mail en kan je op meer manieren laten zien welke artiesten je hebt ontdekt met deze prachtige applicatie.

Downloaden: Discovr Music (€1,59, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2011, 12:38
Categorie Muziek
Onderwerpen discovr, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.