Heart Rate Recovery: hartslag meten met je iPad

Heart Rate Recovery is een app waarmee je je fitheid kunt meten na sportoefeningen. Ook leer je met deze app je herstelhartslag meten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

heart rate recoveryHeart Rate Recovery is een app waarmee je je fitnessniveau kunt meten. Dit doe je door tijdens het sporten je hartslag in de gaten te houden, maar ook door je hersteltijd te meten. Dit is de tijd die nodig is om je hartslag weer op een normaal niveau te krijgen. Hoe fitter je bent, hoe minder moeite het kost om je hartslag weer te laten herstellen. Je hartslag vertelt je ook welk type training je uitvoert, op welk percentage van je maximale frequentie. Heart Rate Recovery vertelt je dit allemaal en kan daarbij zelfs je hart meten als je deze universele app op een iPhone of iPad met camera installeert. Na het joggen, wandelen, fietsen of andere sportactiviteit gebruik je deze app, die trouwens tijdelijk gratis is.

Is je recovery heart rate hoger dan 35 BPM na een minuut, dan loop je bijna geen risico om opeens te sterven aan een hartaanval. Bij 12 of minder wordt het tijd om de dokter te raadplegen, voordat je gaat sporten. De hartslagmeter werkt als volgt: leg je vinger op de camera en de app schijnt met de flitser door je vinger. Direct zonlicht werkt trouwens ook. De app kan daarna de pulsen in je bloedstroom meten en daaruit je hartslag uit afleiden. Echt exact is het niet, maar goed genoeg om het verschil te zien tussen goed en slecht. Deze app kostte voorheen €1,59.

Downloaden: Heart Rate Recovery (tijdelijk gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 11:35
Categorie Gezondheid en fitness

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.