Greplin voor iPhone: zoeken naar een speld in een iPhone-hooiberg

Greplin is een app waarmee je meerdere online diensten gelijktijdig kunt doorzoeken. De gratis dienst doorzoekt Gmail, Google Docs, Google Calendar, Facebook, Twitter, Dropbox en Linkedin. Tegen betaling voeg je Yammer, Evernote, Tumblr, Basecamp, Del.icio.us en andere toe.

greplin-logoDoor de enorme groei van online diensten en sociale netwerkdiensten raken gegevens overal verspreid. Je zoekt de woonplaats van iemand, maar hebt geen zin om door Gmail, Facebook, Twitter, Linkedin en andere diensten te bladeren. Greplin is dan een uitkomst: deze app kan informatie van meerdere diensten doorzoeken. De app zelf is gratis, maar je kunt door een in-app aankoop van €3,99 het aantal ondersteunde diensten uitbreiden. Standaard doorzoekt Greplin de diensten Gmail, Google Docs, Google Calendar, Facebook, Twitter, Dropbox en Linkedin. Koop je de uitbreiding, dan kun je ook Yammer, Evernote, Tumblr, Basecamp, Del.icio.us en een handvol andere diensten onderzoeken.

Mensen die Google Apps gebruiken zitten hoe dan ook aan de betaalde versie vast, want die doorzoekt Greplin niet in de gratis versie. Greplin heeft als voordeel dat je via één interface kunt zoeken en dat je ook ‘Suggested Searches’ krijgt voorgeschoteld. Nadeel is dat de app niet je normale e-mail doorzoekt, maar alleen in Gmail kan kijken. Juist het doorzoeken van e-mail gaat op de iPhone niet echt makkelijk, omdat je maar een beperkt aantal berichten op je toestel hebt staan en de optie ‘verder zoeken op server’ nogal wat tijd kost. Je kunt met één app alle ondersteunde diensten gelijktijdig doorzoeken. Het doorzoeken van de content verliep bij mij relatief vlot (een paar seconden), maar vreemd is dat de suggested searches die de app voorstelt soms geen resultaten opleveren. Ook kun je zoektermen handig combineren om sneller te vinden wat je zoekt, zoals ‘party to:bart from:gonny’.

Jammer is wel dat je (alweer!) een account moet aanmaken voordat je kunt beginnen te zoeken. En dan heb je nog steeds geen toegang tot alle genoemde diensten, want bij elke losse dienst (zoals hieronder te zien) moet je ook weer handmatig inloggen. Heb je bijvoorbeeld je Gmail-account ingevuld, dan gaat de app eerst je account syncen en dat kan behoorlijke tijd duren. Gelukkig kun je ondertussen wel doorgaan met het invullen van accountgegevens van nog meer diensten.

Downloaden: Greplin (gratis)

greplin-voorbeeld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2011, 14:25
Categorie Diensten
Onderwerpen Internet, zoeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.