iSheetMusic: verzameling bladmuziek op je iPad

iSheetmusic is een gratis app waarin je de nodige bladmuziek kunt aanschaffen. Met behulp van een rode lijn zie je altijd waar je in het nummer zit.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iSheetMusiciSheetMusic is een app gevuld met bladmuziek die je via in-app aankopen aanschaft. Hierdoor kun je de iPad gebruiken als vervanging voor de muziekboeken die op je piano of lessenaar staan. Op het moment van schrijven is de app al gevuld met meer dan duizend nummers, van sterk variërende genres. Wanneer je de app downloadt krijg je zeven nummers cadeau.

Er zijn een aantal klassieke nummers in de app te koop, maar het gros van de collectie bestaat uit rock-, pop-, country- en kerstmuziek. De bladmuziek kost doorgaans €2,99, maar een aantal niet-officiële boeken wordt voor €0,79 verkocht. Hiervoor koop je een enkel nummer. iSheetMusic lijkt voor een groot deel op een verkapte pdf-lezer met een in-app winkel, maar de app weet zich met een aantal functies prima te onderscheiden. Het interessantst is de afspeelfunctie, waarbij een rode lijn zich op de maat verplaatst van de ene reeks noten naar de ander. Daardoor heb je altijd in beeld waar je precies in het nummer zit. Het is ook mogelijk om een Set te maken, een soort van afspeellijst voor al je bladmuziek. Daarmee speel je ongehinderd door tijdens bijvoorbeeld een optreden.

Downloaden: iSheetMusic (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2011, 16:35
Categorie Muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.