Grand Theft Auto-kloon Gangstar Rio verschenen op iPad

Gangstar Rio: City of Saints is een gewelddadig spel voor de iPad in de stijl van Grand Theft Auto (GTA). Je kan missies spelen, auto's stelen en de crimineel uithangen in een fraai ontworpen Rio de Janeiro.

Gangstar Rio iPad rijden in een autoRio de Janeiro. Smalle straatjes. Onverharde wegen. Zonovergoten natuur verweven met chaotische huizenbouw en… de favela’s. Het is het decor van het nieuwe open wereld-spel Gangstar Rio: City of Saints en in dat decor kun je gaan en staan waar je wilt. Je kan missies volgen in het criminele circuit, maar ook je eigen weg gaan. Rennend, rijdend en vliegend kan je alles uithalen wat God verboden heeft.

Klinkt dat bekend? De Gangstar-serie van uitgever Gameloft speelde de vorige delen al zwaar leentjebuur bij Grand Theft Auto (of GTA) en dat is in het derde deel niet anders. Je kan auto’s stelen, op scooters rijden, nachtclubs bezoeken en onschuldige mensen beroven en doodschieten. Smakelijk en verantwoord is het allemaal niet, maar Grand Theft Auto boekt er al delen lang succes mee en ook de Gangstar-serie scoort niet onaardig op de iPad en iPhone.

In City of Saints kruip je in de huid van Angel, die eigenlijk het criminele circuit wilde inruilen voor een nieuw bestaan met een vrouw en gezin, maar daar na een auto-explosie meteen weer op terugkomt. Zo begin je met een totaal nieuw gezicht en een nieuwe naam aan een nieuwe carrière als crimineel. De eerste missies leggen het spel uit en geven je opdrachten als ‘schiet die persoon’ en ‘rijd zo gevaarlijk in een auto zodat de passagier bang wordt’, maar later in het spel krijgen ze meer om het lijf en vinden er ook complete shootouts plaats.

Je kan zelf nieuwe wapens kopen in Gangstar Rio, net zoals je zelf andere kleding aanschaft en je een woningruimte op de kop tikt. Het kan de missies wat makkelijker maken. Wat het spel ook makkelijker maakt, is de besturing van de auto’s in de opties meteen van de standaard kantelbesturing af te halen. Daarmee is het autorij-gedeelte nagenoeg onbestuurbaar, maar gelukkig zijn er vier alternatieven. Wel kiest de camera soms als je rijdt en loopt een ongelukkige hoek waardoor je niet zo goed ziet wat er voor je gebeurt. Door op een tegenstander in beeld te tikken, houd je hem echter in het vizier en kun je op hem blijven knallen. Of dat nou met een pistool, bazooka of tank is.

Rio de Janeiro onthult zich aan de speler in 5 verschillende districten. Het spel telt verder 60 missies waar je jezelf aan kan wagen en door de eerste paar daarvan zul je jezelf ontzettend snel heen werken. Natuurlijk kun je ook van de missiestructuur afwijken en proberen een zo groot mogelijke puinhoop van de stad te maken totdat de politie je inrekent. Omdat Gangstar Rio een fraai afgewerkt en levendige open wereld-game is en er zoveel is te doen, biedt het genoeg waar voor zijn geld. Verwacht alleen niet dat het spel het moet hebben van zijn verhaal.

Downloaden: Gangstar Rio: City of Saints (€5,49, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2011, 11:47
Categorie Games
Onderwerpen 3d, gameloft, gangstar, grand theft auto, multitasking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.