GPush stuurt iPhone push notificaties voor Gmail-berichten

GPush levert push notificaties bij binnenkomende e-mailberichten van Gmail. De applicatie heeft nog wel wat serverproblemen, maar kan elk moment in de App Store verschijnen.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Gpush Gmail Push-notificatiesWe hebben eerder al eens iets geschreven over GPush, een nieuwe applicatie waarmee je push notificaties voor Gmail kunt krijgen. Een maand geleden werd GPush bij de App Store ingediend en inmiddels gaat het gerucht dat de applicatie binnen 24 uur beschikbaar komt. Korte tijd was GPush al even in de App Store te vinden, waarna het weer geruisloos verdween omdat de ontwikkelaar tegen serverproblemen aanliep. Mocht je geïnteresseerd zijn: de applicatie gaat de eerste week €0,79 kosten en daarna €1,59.

GPush is geen volwaardige e-mailclient, maar alleen een iPhone-applicatie die push notificaties verstuurt. Je kunt kiezen uit het volledige aanbod van push notificaties, dus geluiden, pop-ups en numerieke badges.

De applicatie is te vergelijken met Boxcar, de push notificatiedienst voor Twitter, maar dan voor Gmail-berichten.

GPush start niet automatisch de applicatie Mail als er een nieuwe e-mailbericht binnenkomt. Je krijgt als gebruiker alleen een OK-optie voorgeschoteld en moet daarna handmatig Mail opstarten. Er zijn nog wel meer verbeteringen mogelijk, die de ontwikkelaar in versie 1.1 van de applicatie zou moeten doorvoeren:

  • Google Accounts werken niet (d.w.z. betaalde gebruikers die Gmail aan hun eigen domeinnaam hebben gekoppeld).
  • GPush blijft om locatiemeldingen vragen, zonder daar een duidelijk doel voor te hebben.
  • Bij lang niet iedereen werkt de applicatie, er zijn nog communicatieproblemen met de servers

Gezien de vele problemen met GPush raden we op dit moment aan te kijken naar PushMail. Deze applicatie werkt voor e-mailaddressen. Het is wat meer werk, maar je krijgt elk bericht gepusht. De basis van deze applicatie is dat alle email doorgezonden worden naar een pushmail-account waarna deze naar je iPhone worden gepusht.

We wachten af tot GPush eindelijk in de App Store staat. Of beter gezegd: we wachten eigenlijk meer op een update, waarin de eerste kinderziektes zijn opgelost.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:08
Categorie Productiviteit
Onderwerpen e-mail, pushberichten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.