Google brengt Google Chrome iOS browser uit voor iPhone en iPad

Google Chrome is nu ook beschikbaar voor iPhone en iPad. Belangrijkste feature is tabbladen en persoonlijke informatie synchroniseren tussen desktop en iDevice.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

ChromeGoogle heeft vanavond op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Google I/O bekendgemaakt dat de Chrome-browser vanaf vandaag ook voor iPhone en iPad beschikbaar is. De nieuwe app heeft als belangrijkste functionaliteit de mogelijkheid om tabbladen en persoonlijke informatie te synchroniseren tussen de desktop en je iOS-apparaten. Evenals de desktopvariant van Google Chrome heeft de nieuwe browser ook ondersteuning voor de Incognito- of privacymodus, die je de mogelijkheid biedt om te surfen zonder sporen achter te laten.

Google maakte eveneens bekend dat Google Chrome met 310 miljoen actieve gebruikers inmiddels is uitgegroeid tot de meestgebruikte browser van dit moment. Het ligt dan ook voor de hand om Chrome ook naar het iOS-platform te brengen. Toch lijkt het erop dat we niet meteen te hard moeten juichen. Volgens Apple’s richtlijnen moeten alle alternatieve browsers gebruikmaken van de zogenaamde UIWebView-API waarin bijvoorbeeld niet de snelle Nitro JavaScript-engine van Safari gebruikt kan worden. Dit zou volgens kenners wel eens kunnen betekenen dat de performance zou kunnen tegenvallen.

Downloaden: Google Chrome (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2012, 21:50
Categorie Productiviteit
Onderwerp chrome

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.