Get Tofu voor de iPhone: bestook elkaar met opdrachten

Get Tofu is een nieuwe iPhone-app waarmee je elkaar kan bestoken met taken. De applicatie functioneert als een normale to-do list en laat je nieuwe to-do's aanmaken, op tijd zetten en delegeren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Get Tofu opdrachten uitdelen op iPhoneIemand bellen met een vraag om iets te doen, of een sms’je versturen waarvan je er toch 1000 in je bundel hebt zitten? Dan doe je toch niet meer? In het begin van 2012 verschijnt de ene na de andere applicatie waarin je elkaar groepsmatig opdrachten met reminders kan geven op de iPhone. Eerder dit jaar verraste de ontwikkelaar van Wunderlist al met Wunderkit en nu is het tijd voor Get Tofu, een eenvoudige applicatie waarin je elkaar to-do’s in de maag kan splitsen.

Wunderkit mag dan veelzijdig zijn en een variant voor in de internetbrowser genieten; echt simpel is de toepassing niet in gebruik. Get Tofu is niet zo lastig te begrijpen. Het ziet eruit als elk ander takenlijstje, maar met het cruciale verschil dat je onderin andere mensen uitnodigt via sms of e-mail en vervolgens niet jezelf, maar anderen een taak toebedeelt. Net als in normale takenlijsten kan je elke keer een omschrijving, een datum en een tijdstip toekennen. Dat laatste gaat via een bijzondere, maar eenvoudige kalenderweergave waarin je de uren en minuten apart aantikt. De geadresseerde selecteer je vervolgens uit de lijst met andere gebruikers.

Vervolgens gaat Get Tofu als volgt: de ontvanger met de applicatie, krijgt een pushmelding met zijn opdracht. Indien geopend, accepteert diegene de opdracht automatisch en krijgt de ander daarvan bevestiging. De ontvanger van de opdracht krijgt nog eens een reminder op het tijdstip dat de taak uitgevoerd moet worden. Als de ontvanger aangeeft dat de taak is volbracht, krijgt de ander dat weer keurig te lezen middels een pushmelding.

Het is natuurlijk de vraag of deze manier van communiceren zoveel efficiënter is dan WhatsApp, sms of bellen. Get Tofu is in ieder geval gratis te downloaden. Daarvoor mag je twee taken op een dag delegeren. Voor 79 eurocent worden de advertenties verwijderd en wordt dat aantal opgeschroefd naar oneindig.

Downloaden: Get Tofu! (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:54
Categorie Productiviteit
Onderwerpen takenlijst, todo, wunderkit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.