Gerucht: Firefox Junior komt in Q2 2013 naar iPad

Mozilla gaat in 2013 een eigen webbrowser op de iPad uitbrengen. Dat beweert een Poolse website op basis van eigen bronnen. Mozilla maakte in juni al bekend dat ze bezig zijn met een iPad-browser met de naam Junior. Maar Mozilla trok de browser weer terug en sindsdien wordt er niet meer over gesproken. De Poolse […]

mozilla juniorMozilla gaat in 2013 een eigen webbrowser op de iPad uitbrengen. Dat beweert een Poolse website op basis van eigen bronnen. Mozilla maakte in juni al bekend dat ze bezig zijn met een iPad-browser met de naam Junior. Maar Mozilla trok de browser weer terug en sindsdien wordt er niet meer over gesproken. De Poolse website beweert nu dat de browser in het tweede kwartaal van 2013 komt. Ook is inmiddels bekend dat de iPad-browser data kan synchroniseren met de desktopversie van Firefox.

In onderstaand filmpje is te zien hoe Mozilla de nieuwe browser voorstelde aan het publiek. Alex Limi van Mozilla Foundation noemde de confrontatie met Apple destijds “een miserabele ervaring” maar was toch gemotiveerd om te zorgen dat er een Mozilla-browser voor iOS komt. Hij was er bovendien van overtuigd dat Junior beter is dan Safari. Nadeel is alleen dat Mozilla niet de eigen rendering engine mag meebrengen, waardoor andere browsermakers zoals Opera en Google’s Chrome-browser niet de optimale prestaties halen.

Via: neowin

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 december 2012, 21:31
Categorie Uncategorized
Onderwerpen firefox, mozilla

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.