Gebruikers klagen over spam door Path-app

Gebruikers van de Path-app klagen dat ze last hebben van spam aan vrienden. Contacten uit het adresboek krijgen reclame om de Path-app te gebruiken

path adresboek spamGebruikers op Twitter klagen over spamberichten die de app Path verspreidt. Eerder kwam Path al negatief in het nieuws omdat het adresboek van gebruikers zonder toestemming werd geüpload naar de servers van het bedrijf. Nu blijkt er een ander probleem met 10 miljoen mensen tellende netwerk: gebruikers klagen dat hun vrienden spam krijgen, zoals op de afbeelding hiernaast. Ze krijgen sms-berichten dat iemand foto’s heeft geüpload, die ze zeker even moeten bekijken. Volgens één klager kwamen de berichten op ongelegen momenten binnen, zoals om 6 uur ‘s ochtends. Path zegt dat er geen sprake is van een fout maar van een feature: bij het aanmelden in de app geven de mensen zelf aan dat de app berichten naar hun Facebook-vrienden moeten sturen.

Marketingbaas Nate Johnson van Path zegt in een reactie waarom het zo belangrijk is dat zoveel mogelijk vrienden op Path worden geattendeerd:

Path is really best with friends and we really want to help users invite the people that they care about to their Path as quickly as possible.

Standaard neemt Path aan dat je alle Facebook-vrienden een berichtje wilt sturen, waarbij de namen van alle vrienden al zijn aangevinkt. Je moet op de knop ‘Unselect All’ drukken om dit uit te schakelen. Maar blijkbaar vergeten gebruikers dat nogal eens.

Path-gebruikers met een Android-toestel schijnen al maanden last te hebben van het spamprobleem, maar de afgelopen dagen neemt het aantal klachten toe. Vrienden die geen mobiele telefoon hebben, kregen in plaats van een sms’je zelfs een telefoontje met een text-to-speech-bericht. Even opletten dus als je Path installeert. Al was het wel zo netjes geweest als Path de vrienden-spamfunctie standaard had uitgeschakeld.

Stephen Kenwright, een van de klagers, zegt dat hij zeker niet voor een opt-in heeft gekozen en dat hij helemaal geen foto’s op Path heeft gepubliceerd. Terwijl het spambericht wel oproept om naar de foto’s van Kenwright te komen kijken.

Downloaden: Path (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2013, 23:02
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen path talk, spam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.