Gamemaker beweert dat 40 procent van in app-aankopen fraude zijn

De ontwikkelaar van Empire Online beweert dat 40 procent van de in app-aankopen frauduleus is. Hierbij wordt met gehackte accounts en valse giftcards een aankoop gepleegd.

empire onlineVoor ontwikkelaars lijken in app-aankopen misschien de meest veilige manier om geld te verdienen met apps. Het systeem lijkt minder makkelijk te omzeilen voor gebruikers die geen zin hebben om voor apps of functionaliteit te betalen. Maar toch zijn niet alle ontwikkelaars tevreden over de in app-aankopen. Spelletjesmaker Lakoo uit Hong Kong beweert dat er bij 40 procent van de in app-aankopen sprake is van fraude.

Met gehackte accounts en giftcards wordt extra content aangeschaft. Lakoo maakt het spel Empire Online, dat gespeeld wordt door zo’n 200.000 iOS-gebruikers. De game is gratis, maar voor extra functies moet je betalen. Op supportforums wordt bij dit spel regelmatig geklaagd dat er ongewenste aankopen zijn gedaan, zonder dat de betreffende iOS-gebruikers dit wilden.

Wie hierdoor is getroffen kan via Apple proberen geld terug te krijgen. Lakoo is van mening dat Apple meer moet doen om fraude bij deze aankopen te voorkomen. Zij vinden dat de valse verkopen en de klachten van gebruikers hun reputatie in gevaar brengen. Lakoo is al 11 jaar actief en heeft investeringen van Sequoia Capital ontvangen, maar weet toch niet tot Apple door te dringen om het probleem op te lossen. Sinds afgelopen november proberen ze het probleem aanhangig te maken.

Empire Online is een massively multi player online role playing game (MMORPG) met meer dan 5 miljoen geregistreerde gebruikers. Als er klachten zijn, heeft dat meest betrekking op mensen die opeens op hun iTunes-afschrift zagen dat er games van Lakoo waren geïnstalleerd. Daarna volgden in app-aankopen met bedragen van wel $23,99.

Downloaden: Empire Online (gratis)
Via: Tweakers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2011, 23:00
Categorie Games
Onderwerpen fraude, game, in app aankopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.