iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Gamemagazine Power Unlimited brengt iPhone-app uit

Het Nederlandse gamemagazine Power Unlimited heeft een officiële iPhone-app uitgebracht. Helaas kan je video's in de app nog niet in volledig scherm bekijken, maar er is wel een uitgebreide reactiefunctie.

Power Unlimited app iPhone iPod touchHet Nederlandse gameblad Power Unlimited heeft een eigen, officiële applicatie uitgebracht voor de iPhone en iPod touch. Daarin kan je de artikelen en video’s van de website bekijken. Er is al tijden een Power Unlimited-app te downloaden op de iPhone, maar die werd aanvankelijk ongeautoriseerd uitgebracht door ontwikkelaar Doney den Ouden. In overeenstemming met het magazine staat die app nog steeds in de App Store. De nieuwe, officiële app van HUB Uitgevers lijkt er echter bijzonder veel op. De grootste toegevoegde waarde is dat je nu vanuit de applicatie kan reageren op de artikelen.

De reacties van anderen en de reactiemogelijkheid bevinden zich onderaan de artikelen, die voor het gemak zijn opgedeeld in Nieuws, PU-TV en Reviews in de navigatiebalk. Een in hoofdletters gevoerd grijs woord onder de kop en inleiding van een bericht, laat zien in welke categorie een stukje valt. Zo is het makkelijker om een touw vast te knoppen aan de berichten die in eerste instantie nogal kriskras door elkaar lijken te staan. Met de navigatiebalk-knop Meer kan je de losse rubrieken apart benaderen. Daar heb je toegang tot de Nachtwacht (samenvatting van de dag), Headlines (belangrijk nieuws), Power-ups (kort nieuws), Blog (meningen) en Previews (vooruitblikken).

Bij de Filter-instellingen in het tabblad Meer kan je aangeven van welke spelcomputers je nieuws wilt lezen in de app. Echt bijgewerkt is die lijst niet: zo kan je bijvoorbeeld niet de recent uitgebrachte PS Vita weren uit de berichten. Daarnaast lijken de filters niet te werken: als we alleen iPhone overhouden bij het gamenieuws dat we willen lezen, zien we nog steeds de berichten over alle andere spelcomputers en pc. Een update lijkt eveneens nodig op videogebied. Zo kan je de video’s niet bekijken in volledig scherm in de verticale houding van de iPhone.

Hoewel de officiële Power Unlimited-app alweer behoefte heeft aan een update, is de applicatie dankzij de reactiemogelijkheid en simpelere artikelindeling handiger dan de eerder uitgebrachte, onofficiële toepassing (App Store-link). Bovendien is het waarschijnlijk de luchtigste Nederlandse gamenieuws-app die je kan downloaden op de iPhone.

Downloaden: Power Unlimited (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2012, 16:28
Categorieën Games, Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen game, magazine, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.