Gameloft verkoopt 400 keer meer games op iPhone dan op Android

Gameloft verkoopt op de iPhone 400 keer meer games dan op Android. Ze hebben daarom besloten hun activiteiten voor Android in te krimpen. Voor de iPhone staan intussen mooie dingen op stapel, zoals de nieuwe game Driver.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

driverGameloft kondigde afgelopen februari aan dat ze zich fanatiek op Android-games zouden storten. Maar liefst 20 games stonden er gepland voor dit jaar en die heeft de gamesontwikkelaar ook daadwerkelijk op de markt gebracht. Er was alleen een verschil met het iPhone-platform: de klanten bleven weg. Gameloft heeft daarom aangekondigd dat ze hun activiteiten voor Android gaan inkrimpen. Volgens financieel directeur Alexandre de Rochefort verkoopt zijn bedrijf 400 keer meer games op het iPhone-platform, dan op Android. Hij zei dit tijdens een conferentie voor investeerders.

Rochefort denkt niet dat het iets te maken heeft met het beperkte aantal Android-toestellen dat nog maar in omloop is. Hij zit eerder problemen bij de Android Market: het ziet er niet zo mooi uit als bij de iPhone en Google slaagt er niet in om van kijkers ook kopers te maken. Sterker nog: Rochefort is van mening dat op het Android-platform geen enkele ontwikkelaar significante omzetten draait. Zelf haalt Rochefort 13% van zijn omzet uit iPhone-games en minder dan 1% uit Android-games.

Voor de iPhone gaat de ontwikkeling onverminderd door. De nieuwste game is Driver: LA Undercover, een autogame waarvan je hieronder de trailer kunt zien. In Driver moet je uit handen van de politie proberen te blijven. Deze game komt in december in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2013, 15:35
Categorie Games
Onderwerp android

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.