Foursquare-app gaat volledige namen tonen en meer data delen

Foursquare gaat de privacyregels veranderen: er zullen voortaan volledige namen bij check-ins worden getoond en er wordt meer data met bedrijven gedeeld.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

foursquare incheckFoursquare heeft gebruikers ingelicht dat ze hun privacybeleid gaan veranderen. De nieuwe regels zullen eind volgende maand ingaan en houden in dat voortaan de volledige namen van gebruikers worden getoond. Tot op heden zie je alleen de voornaam en de eerste letter van de achternaam. Alleen bij vrienden die jou hebben toegevoegd zie je de volledige naam. Volgens Foursquare zijn de afgekorte achternamen te verwarrend. Bedrijven kunnen straks duidelijker zien wie de mensen zijn die bij hun winkel of restaurant hebben ingecheckt en commentaar hebben achtergelaten.

Vanaf 28 januari 2013 zullen de volledige namen te zien zijn. Mocht je daar problemen mee hebben, dan kun je in de instellingen van Foursquare je naam veranderen (bijvoorbeeld weer in de afgekorte vorm). Vrienden zullen je dan wel moeilijker kunnen vinden.

Foursquare gaat nog iets anders veranderen: ze gaan meer data beschikbaar stellen aan eigenaren van locaties. Ze zien nu check-ins op de locatie in de afgelopen 3 uur zien en checken wie de mayor is. Straks gaat de lijst met check-ins verder terug in de tijd. Via de privacy-instellingen kun je voorkomen dat eigenaren van een locatie de details van je incheck-actie kunnen zien.

Om toestanden zoals bij Instagram te voorkomen heeft Foursquare een document met de naam ‘Privacy 101‘ uitgebracht waarin in duidelijk Engels wordt uitgelegd wat er gaat veranderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 december 2012, 18:34
Categorie Navigatie
Onderwerp foursquare

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.