First person shooter Wolfenstein komt naar de iPhone

EA Mobile heeft aangekondigd dat ze Wolfenstein voor de iPhone zullen ontwikkelen. Wolfenstein is een combinatie van First Person Shooter (FPS) en Role Playing Game (RPG) uit 1992.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Wolfenstein RPG op iPhoneOld school-gamers zullen dit fantastisch vinden: de first person shooter Wolfenstein komt binnenkort beschikbaar op de iPhone, zo heeft EA Mobile op de E3 laten weten. De game zal gebaseerd zijn op de originele Wolfenstein 3D-serie, die de basis vormde voor first person shooters op de pc. In de game komen elementen van FPS en RPG samen, waarbij het erom gaat karakterlevels en ervaringspunten te verdienen. Je moet door doolhoven gaat om je einddoel te bereiken, waarbij je in elke episode eindbazen als Goebels, Göring en Hitler tegenkomt.


wolfenstein op iPhoneHoofdpersoon in het spel is B.J. Blazkowicz, die in kasteel Wolfenstein zit opgesloten en ontsnapt door een bewaker te doden. De hoofdpersoon moet door verschillende episodes met verdiepingen (floors) gaan. Per episode ga je 8 verdiepingen langs, om bij de eindbaas op verdieping 9 te komen. Daarna is er eventueel nog een bonuslevel op verdieping 10. Er zijn geheime gangen, je krijgt te maken met verschillende wapens en je kunt onderweg allerlei schatten tegenkomen.

wolfensteinAan het einde van elk level wordt gekeken hoeveel procent van de vijanden je hebt gedood, hoeveel geheime gangen je hebt ontdekt en hoeveel procent schatten je hebt opgepakt. Onderweg ben je 32 verschillende vijanden tegengekomen, waaronder supersoldaten, leden van de elitegarde, zombies en andere rare figuren.

In de originele game zitten ook een paar minigames, die mogelijk ook in de iPhone-versie beschikbaar komen. Het spel zal er iets mooier uitzien dan de al beschikbare Java- en BREW-versie voor kleinere schermen, waarvan je hier een aantal screenshots ziet.

Via: IGN

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.