Financieele Dagblad blikt vooruit met tableteditie FD.7

Het Financieele Dagblad brengt met FD.7 een dagelijkse vooruitblik op de artikelen van morgen, speciaal voor tablets.

fd7-financieele-dagbladHet Financieele Dagblad start vanavond voor het eerst met een dagelijkse preview op de krant van de volgende dag. Onder de naam FD.7 zal een voor tablets geoptimaliseerde uitgave worden aangeboden, waarmee je als abonnee alvast vooruit kunt lezen. FD.7 bevat zeven artikelen, waaronder de rubriek Bartjens. Hierin wordt het financiële nieuws op een eigenzinnige manier besproken. De dagelijkse uitgave FD.7 is een aanvulling po de digitale uitgave, die al op zondagochtend wordt uitgebracht.


Volgens het FD reageren de abonnees hier positief op. Op fd7.fd.nl kan iedereen zien welke artikelen in de tableteditie staan. Zo is er vandaag een artikel over de groei van Trafigura, een interview met onderneemster Nina Storms en een financiële strop voor Oost-Groningen. Zodra je doorklikt om het hele artikel te lezen moet je inloggen met je FD-klantgegevens.

De dagelijkse FD.7 verschijn ook in het weekend. Het idee erachter is dat lezers meer tijd hebben voor relevante inhoud. Als je ’s ochtends snel aan het werk wilt gaan, ga je liever koppensnellen dan een artikel over Nina Brink lezen. Volgens het FD geven steeds meer abonnees aan dat ze in de avonduren nieuwe artikelen willen lezen. Maar liefst 90 procent van de FD-lezers is fervent tabletgebruiker, aldus de krant. FD volgt daarmee de plannen van algemene kranten zoals NRC en de Volkskrant. NRC brengt met NRC Reader al een paar maanden een tabletoplossing uit waarmee je een selectie van artikelen kunt lezen. De Volkskrant is met Volkskrant Select van plan hetzelfde te doen, maar biedt de artikelen vooraf aan, voordat ze in de krant verschijnen. Dat is ook het model waar het Financieele Dagblad voor heeft gekozen. Er is wel een verschil: omdat de FD-artikelen gewoon op een website staan, hoef je geen app te installeren. Wel heb je een FD Totaal- of FD E-paper-abonnement nodig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 december 2013 om 18:32
Onderwerp
Categorie
Kiosk
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.