Forum-app Tapatalk heeft iOS 7-design en populaire forumtopics

De forum-app Tapatalk voor iPhone en iPad is bijgewerkt met iOS 7-design en 'picks', een persoonlijke timeline van populaire topics.

Tapatalk Community Reader Forum-appDe gratis te downloaden versie van Tapatalk is voorzien van een iOS 7-uiterlijk. De metamorfose naar een uiterlijk zonder kleurovergangen en met een strakke blauwe bovenbalk, geldt alleen voor de onbetaalde versie van de applicatie en vreemd genoeg nog niet voor de betaalde Tapatalk Pro HD (App Store-link) die de gratis app opvolgde. De toepassing om je favoriete internetfora in te lezen en te volgen heeft ook een leuke nieuwe functie gekregen, die je terugvindt op je accountpagina.


De nieuwe functie is te vinden in de vernieuwde schuifbalk, waarin de verschillende pagina’s met grote icoontjes en veel ruimte er omheen worden aangekondigd. In de Nederlandstalige app druk je op de pagina Mij om de nieuwe functie te zien. Die heet gewoon Engelstalig ‘Picks’. Het is een selectie van de populairste topics van de internetfora waar je je voor ingeschreven hebt, al is het begrip populair wel aan inflatie onderhevig. Als je louter lid bent van wat minder actieve fora, kan het ook zijn dat je de laatste berichten van de verschillende fora onder elkaar ziet.

Tapatalk Forum app nieuw hoofdmenu Tapatalk forums navigeren

Hoe dan ook vervult de nieuwe functie de rol van een timeline van je verschillende fora door elkaar. Met een druk op een topictitel, ga je meteen naar de openingspost van het topic en lees je de reacties eronder. Het is dus geen lijst die is ingericht op alle laatste berichten in fora; het lijkt in onze test om populaire en nieuw recent geopende topics te gaan. Bovenaan de topicpagina vind je nog altijd een snel ‘kruimelpad’ om naar de bovenliggende pagina’s op het forum te gaan. En kiezen tussen voor de berichten van de verschillende fora waar je op ingeschreven bent, kan ook nog steeds. Je ziet je fora bovenaan de Mij-pagina.

Downloaden: Tapatalk – Community Reader (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Helaas ondersteunt iCulture de forum-app Tapatalk niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.