Farm Story 2: nieuw boerderijspel op iPad en iPhone

Zijn Hay Day's dagen geteld? Farm Story 2 is een nieuw boerderijspel met vrolijke 3D-beelden waarin je kan ruilen met vrienden en meer!

Farm Story 2 iPad headerVoordat Hay Day doorbrak en de harten van vele spelers voor zich won, was Farm Story al een populair spel waarin je een boerderij opbouwde en uitbouwde. Dat spelletje scoort nog altijd een gemiddelde score van 4,5 sterren in de App Store, maar toch vond ontwikkelaar TeamLava het tijd voor een nieuw deel. Farm Story 2 is uitgevoerd in 3D, heeft een leuke cartoonstijl en laat je goederen ruilen met vrienden die het spel ook spelen.

Het slechte nieuws maar even eerst: Farm Story 2 is spel dat je alleen kan spelen met een internetverbinding. Dat is niet zo bijzonder in dit type spel, maar het is wel jammer: onderweg even je gewassen uit de grond trekken, dieren verzorgen en nieuwe velden aanleggen voor je koeien wordt zo bemoeilijkt.

Farm Story 2 overzicht boerderij

Want dat is precies wat je doet in Farm Story 2. Je wordt de eerste opdrachten van het spel nog even bij de hand genomen en al snel ontdek je wat het spel nog meer te ontdekken heeft. Je verbouwt producten, verkoopt de goederen, verzamelt geld en investeert in nieuwe producten. Zo krijg je een steeds grotere collectie gewassen en dieren om te verzorgen en bij te houden. Je kan goederen verkopen op de markt of verhandelen met andere spelers die je toegevoegd hebt als vriend in het spel. Het spel houdt ondertussen automatisch een scrapbook bij met beschrijvingen van alle elementen die je verzamelt, zodat je nog even kan naslaan wat je er ook alweer mee kan.

Farm Story 2 vissen in de vijverFarm Story 2 is geen bijzonder spel als je het inhoudelijk bekijkt. Wel hebben eigenlijk al tig soortgelijke en eerder uitgebrachte ‘boerderijsimulaties’ zien langskomen op de iPad en iPhone. En toch zal het spel wel hoge ogen gooien. Het boerderijspel weet nog steeds een grote doelgroep aan zich te binden en bovendien ziet Farm Story 2 er met zijn cartooneske 3D-beelden verzorgd en lekker vrolijk uit. Het is een wereldje waarin je graag even de mouwen opstroopt en aan de gang gaat. Dat is ook wel welkom: voor je het weet ben je er uren in verder.

Downloaden: Farm Story 2 (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2013, 11:05
Categorie Games
Onderwerpen game, hay day

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.