Exclusieve preview: Beurs.nl, beursnieuws op de iPhone

Beurs.nl is de nieuwe iPhone-applicatie van Beurs.nl, waarmee je onderweg de AEX-index, beurskoersen en actueel nieuws rond bedrijven kunt volgen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De koersenlijst.Er zit een aandelenapplicatie op de iPhone, maar veel mensen die geïnteresseerd zijn in de financiële markten installeren toch ook nog de applicatie Bloomberg. Die biedt nog meer informatie zoals actueel beursnieuws. Binnenkort kun je ook bij een Nederlandse applicatie terecht: ontwikkelaar Sharewire heeft de nieuwe applicatie Beurs.nl vrijwel afgerond, zodat dat het binnenkort bij de App Store ingeleverd kan worden. iPhoneclub kreeg alvast een preview van Beurs.nl, dat eigendom is van Reed Business. Er was al een mobiele website, te bereiken door gewoon www.beurs.nl in je mobiele browser in te voeren. Met de iPhone-versie krijg je alle informatie wat overzichtelijker gepresenteerd. Beurs.nl voor iPhone is straks gratis te downloaden.

De applicatie bevat drie knoppen: AEX, Nieuws en Koersen. Op het scherm AEX zie je ook de AMX en AScX; onder de cijfers van de index zelf zie je ook de top 3 stijgers en dalers. Het onderdeel Nieuws bevat voornamelijk berichten van de Dow Jones Nieuwsdienst, waarbij soms wordt verwezen naar bijvoorbeeld Wallstreetweb.nl. Je kunt doorklikken om het volledige nieuwsbericht te lezen. In het weekend gebeurt er weinig, maar op beursdagen kun je rekenen op zo’n 5 tot 10 nieuwsberichten per uur (!). Onderin het scherm van Beurs.nl kun je in een balkje zien wanneer de laatste update is geweest. Beurs.nl haalt automatisch de updates op, zolang je de applicatie open hebt staan. De koersen zijn daarbij iets vertraagd. Nieuwsberichten kun je niet bewaren, doorsturen of als gelezen markeren. Wijzigen van de verversingsfrequentie kan ook niet; elke minuut wordt er een update uitgevoerd en dat lijkt me meer dan genoeg.

Beurs.nl lijkt vooral gericht op mensen die onderweg snel op de hoogte willen blijven van het nieuws en de koersen. Het is sterk op de actualiteit gericht. Historische gegevens over het koersverloop zul je dan ook niet aantreffen, netzo min als koersgrafieken. De hobbybelegger zou misschien wat meer eye candy willen hebben, met bijvoorbeeld fotootjes bij nieuwsberichten (voor hen is er al FD Mobiel), maar de professional is denk ik beter af met de to-the-point info op Beurs.nl.

Beurs.nl moet nog bij Apple worden ingediend. Als de applicatie in de App Store staat kun je het gratis downloaden. Om een indruk te krijgen van de nieuwsberichten kun je alvast op de website van Beurs.nl kijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 2:37
Categorie Financiën

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.