Augmented reality: vind je auto terug en spoor elfjes op

Met cAR Locator geef je bij het verlaten van je auto aan waar je geparkeerd staat. De applicatie maakt gebruik van augmented reality om je via een overlay te tonen waar deze ook al weer staat en hoe ver het nog lopen is.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

cAR LocatorSinds de introductie van OS 3.1 duiken er steeds meer augmented reality-applicaties op in de App Store. De focus verschuift daarbij steeds meer van het praktische naar het aangename. In de eerste categorie vallen uiteraard de eerder besproken Nearest Tube-applicaties, Nearest Wiki en PhotosAR. Een nieuwe kandidaat voor deze categorie is cAR Locator. Met deze applicatie geef je bij het verlaten van je auto aan waar je geparkeerd staat. Zoek je naderhand je auto weer terug, dan maakt de applicatie gebruik van augmented reality om je via een overlay te tonen waar deze ook al weer staat en hoe ver het nog lopen is. Minder nuttig (maar wel grappig) zijn applicaties die augmented reality gebruiken om een spelelement te introduceren, zoals Fairy Tales.

cAR Locator maakt gebruik van augmented reality om je geparkeerde auto terug te vinden. Heb je de locatie van je auto opgeslagen, dan zie je vanaf dat moment het camerabeeld op je scherm. Door je iPhone 3GS te draaien zie je in welke richting en op welke afstand je auto geparkeerd staat. Handig als je vaak je auto op onbekende plekken of grote parkeerterreinen parkeert.

Een compleet andere insteek in augmented reality biedt Fairy Tales van ontwikkelaar Freeverse. In Fairy Tales gebruik je je iPhone om magische wezens in de wereld om je heen te detecteren. Schud met de iPhone en je kunt deze gebruiken als ‘scanner’. Het is de bedoeling dat je razendsnel alle vuurvliegjes, vlinders en feeën in je omgeving aantikt. Hoe meer wezens je weet aan te tikken, hoe beter je iPhone in staat is snellere wezens te detecteren. Fairy Trails werkt overigens ook op de iPhone 2G en 3G, al is de spelbeleving enigszins beperkt in vergelijking met de iPhone 3GS.

Fairy Trails

Ook is er nog iets te melden over Arcade Reality van Toyspring. Deze game lijkt qua opzet veel op Fairy Tales, maar koppelt dit aan een oude arcadebeleving. In de hoofdmodus duiken arcadefiguurtjes in het landschap op die je zo snel en nauwkeurig mogelijk moet neerschieten. Hierbij moet je zo nu en dan speciale missies voltooien. In de Infinite Shooter-stand gaat het simpelweg om alles neer te knallen dat in je camerabeeld beweegt, terwijl de Asteroids-stand een 3D-uitvoering van de overbekende game introduceert. Hoe dit in zijn werk gaat is te zien in dit filmpje van Arcade Reality voor de Palm Pre. Dat Apple de iPhone-verise goed gaat keuren is vrij zeker, maar wanneer deze game in de App Store staat is nog niet bekend.

Downloaden: cAR Locator (€ 1,59)
Downloaden: Fairy Trails (€ 0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:16
Categorieën Games, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.