Eerste magazines verschijnen in Newsstand (Kiosk)

De eerste tijdschriften zijn vannacht in Newsstand verschenen. Wired, GQ en Popular Science zijn alvast te downloaden via de kranten- en tijdschriftenwinkel van Apple.

newsstandVandaag komen iOS 5 en iCloud beschikbaar voor alle iPad-bezitters. Zodra ze beschikbaar zijn, zullen we dat op iPadclub laten weten. De eerste tekenen dat Apple met de uitrol is begonnen, zijn te vinden in Newsstand. Deze kranten- en tijdschriftenwinkel heet in het Nederlands kortweg ‘Kiosk’. Het is een nieuwe functie in iOS 5, die ervoor gaat zorgen dat je op de iPad allerlei bladen kunt aanschaffen. Net als in de App Store gaat daarbij 30 procent van de opbrengst naar Apple. De eerste tijdschriften zijn zojuist in Newsstand verschenen: het tech-magazine Wired, het wetenschapsmagazine Popular Science en het mannenblad GQ zijn op dit moment al te krijgen.

De Newsstand-app werkt net als iBooks: je kunt bladeren door een winkel en als je iets ziet wat je bevalt, kun je dat met iTunes-tegoed aanschaffen. We verwachten dat het aanbod van Nederlandse tijdschriften aanvankelijk mager zal zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2011, 0:54
Categorie Kiosk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.